GRAV: 30 de cazuri noi de COVID-19 în raionul Soroca

0
2511

Astăzi, în laboratorele acreditate au fost procesate 332 de probe privind infecția COVID-19, iar 82 dintre acestea s-au confirmat. Astfel, numărul total al bolnavilor de coronavirus este de 505, a informat în această seară Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit ministrei, 5 cazuri sunt de import, alte 77 cazuri sunt cu transmitere locală. Președintele Țării, Igor Dodon, prezent și el la briefing, s-a adresat cetățenilor și i-a îndemnat să respecte restricțiile impuse pe perioada stării de urgență din cauza epidemiei, pentru a nu agrava situația și mai mult. 

”Am văzut mai multă lume prin oraș. La începutul săptămânii erau mai puțini, mai puținea utoturisme, mai puțini oameni pe stradă. Ieri parcă toți s-au relaxat, i-am văzit pe mai mulți.  Eu vă rog foarte mult, fiți vigilenți! Eu nu vreau să introducem în carantină capitala țării așa ca la Soroca sau la Ștefan Vodă. La Soroca azi sunt mai mulți oameni depistați pozitiv, decât în Chișinău”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit autorităților, printre cazurile noi de COVID-19 depistate astăzi,  30 de cazuri sunt din raionul Soroca. Astfel, bilanțul bolnavilor de COVID-19 în raion ajunge la 69. Amintim că, potrivit autorităților publice locale, doi soroceni s-au tratat de coronavirus.

În municipiul Chișinău astăzi au fost confirmate 23 de cazuri noi. Totodată, azi a fost înregistrat încă un deces, a mai spus ministra sănătății.

Articolul precedentDe ce spălatul pe mâini funcţionează împotriva coronavirusului şi a altor patogeni?
Articolul următorTABLETA DE VINERI: Soroca – Lombardia (Suceava) de Republica Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.