Grădinița ”Calina” din dealul Sorocii urmează să fie renovată

0
202

În această săptămână a fost semnat contractul de antrepriză pentru implementarea proiectului de renovare a grădiniței ”Calina” din municipiul Soroca. Proiectul „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca” este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Contractul a fost semnat de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „KVM Cons” și Primăria municipiului Soroca. “Conform contractului, în decurs de maxim nouă luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „KVM Cons” s-a angajat să efectueze lucrări de reparație capitală a clădirii Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 7 „Călina” (etapa I), cu o suprafață de 1200 mp. Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților clădirii, reconstruirea acoperișului (520 mp) și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă. IET nr. 7 „Călina” se află în una dintre zonele de revitalizare urbană ale municipiului Soroca. Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Călina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca” se spune în comunicatul Primăriei Soroca.

Lucrările vor începe de la mijlocul lunii martie, valoarea contractului de antrepriză este de șapte milioane de lei, plus 10% care constituie contribuția Primăriei municipiului Soroca.


Articolul precedentCurs valutar, 22 februarie 2024: Euro și dolarul cresc nesemnificativ
Articolul următorRăzboiul din Ucraina văzut prin ochii Inteligenței Artificiale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.