Mai multe rețete de gustoșenii pregătite pentru iarnă au fost împărtășite de cititorii și cititoarele noastre în cadrul Maratonului foto #LaBorcan, desfășurat de Observatorul de Nord pe pagina de Facebook.
Am publicat anterior 3 rețete oferite de participantele la maraton. Astăzi vă prezentăm alte 3 rețete care vă pot inspira în sezonul de pregătire a conservelor pentru iarnă.
Ghiveci de legume
La 10 kg de vinete se pun câte 5 kg de ardei gras, ceapă, roșii (dar se poate schimba după dorință).
Vinetele și chiperușii se coc în rolă ori pe tavă, roșiile se dau prin mașina de tocat carne ori se taie cubulețe mici, ceapa la fel se taie cubulețe mici. În ceaun se prăjește ceapa până se rumenește, apoi adăugăm roșiile și fierbem până scade zeama. Adaugăm vinetele și chiperușii curățați (tăiem cuburi mărunte ori dăm prin mașina de tocat carne) și fierbem bine. Adăugăm sare după gust, punem ghiveciul în borcane și închidem cu capace.
Este foarte gustos!
Autoare: Domnica Chetrari
Roșii marinate
Frunze de țelină, ardei gras tăiat felii, ceapă, ardei boabe și multe roșii frumoase și gustoase. Aranjăm totul #LaBorcan și turnăm apă clocotită deasupra. După 10 min mai fierbem o dată apa și adăugăm la un borcan 1 lingură de sare, una de zahăr, una de oțet. Strângem borcanul și așteptăm iarna.
Autoare: Tatiana Sedun
Dulceață din portocale și lămâi
Se pot utiliza coji de portocale și lămâi sau zațul rămas după pregătirea băuturilor răcoritoare. Am adăugat zahăr și am fiert compoziția ca pe orice dulceață la foc mediu până este gata.
E un deliciu de umplutură pentru cornulețe!
Autoare: Emilia Pocitari
Vedeți și PARADA BORCANELOR din cadrul Maratonului foto #LaBorcan