(FOTO/VIDEO) Polițiștii, mai aproape de cetățeni

0
99

Polițiștii își propun să fie mai aproape de cetățeni și să colaboreze cu membrii comunității. În acest scop, ieri la Inspectoratul de Poliție Soroca a avut loc Ziua ușilor deschise, unde elevii au fost informați despre noul concept de Poliție Comunitară”, implementat la moment de oamenii legii.

“Conceptul se bazează pe relația de conlucrare dintre poliție și comunitate, pentru a identifica cât mai eficient problemele cetățenilor, dar și soluțiile la acestea. Astfel, ne propunem să monitorizăm în permanență situația infracțională și să venim în sprijinul cetățeanului”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Soroca, comisar principal, Dumitru Batog.

Cei prezenți au vizionat un film despre activitatea poliției din Estonia și parteneriatul care există dintre poliție și comunitate, precum și despre încrederea manifestată de estonieni față de oamenii legii.

Valentin Calinicenco, șeful Serviciului Securitate Publică al IP Soroca a explicat tinerilor în ce constă și care este misiunea Poliției Comunitare. El a precizat că acest conceput se regăsește în Strategia de dezvoltare a Poliției, care se bazează pe activități comunitare.

“Noi implementăm ceea ce e potrivit și necesar pentru comunitatea noastră. Scopul nostru este de a apropia societatea de poliție și ca societatea să cunoască mai multe despre activitatea și rolul acesteia”, a specificat Calinicenco.

În cadrul întâlnirii cu tinerii, la care au fost prezenți și reprezentanții administrației publice locale, s-a menționat că polițiștii acționează în temeiul legii, asigură securitatea publică și nu lucrează în detrimentul cetățeanului.

La finele evenimentului, tinerii au fost invitați să ia cunoștință cu tehnica din dotarea polițiștilor și cu mașinile de serviciu. Pe parcurs, ei au fost informați despre admitere și specificul meseriei.

Oamenii legii urmează să desfășoare mai multe activități de informare pe teritoriul raionului Soroca, unde vor prezenta noul concept și vor încuraja cetățenii să informeze Poliția despre faptele ilicite comise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.