(Foto) Trei tone de alimente au fost donate pentru “Masa bucuriei”

0
175

A devenit o frumoasă tradiție la Soroca, precum și în țară, în ajunul sfintelor sărbători de Paști, ca sorocenii mărinimoși să doneze produse alimentare pentru alți soroceni, care nu își pot permite mari bucate de sărbători. Campania de Paști Masa Bucuriei, este desfășurată de mai mulți ani de Misiunea Socială „Diaconia” și parohiile din raionul Soroca din cadrul Mitropoliei Basarabiei, în parteneriat cu numeroși agenți economici din raion, care primesc campania de colectare a produselor alimentare neperisabile în cele mai mari magazine din oraș și câteva sate. În acest an, sorocenii au donat 3250 kg de produse alimentare sau de trei ori mai mult decât în 2017.
“Cu binecuvântarea preasfințitului Antonie, Episcop de Bălți, am desfășurat Campania în cadrul protopopiatului Soroca și Florești. Patru parohii din Soroca au contribuit la realizarea acestei campanii. În sâmbăta Floriilor, în 17 magazine din Soroca, Volovița, Alexandru cel Bun și Rublenița, am lucrat cu cei 65 de voluntari ai noștri. Am colectat cantitatea de 3250 kg de alimente neperisabile, care au fost aranjate în pungi, iar în partea a doua a campaniei au fost distribuite beneficiarilor. Acesta nu este meritul bisericii, dar este meritul celor care au găsit de cuviință să doneze și pe această cale le mulțumesc tuturor sorocenilor pentru mărinimia de care au dat dovadă”, a menționat părintele Sorin Huluță, parohul bisericii “Sfinții Martiri Brâncoveni”, Consilier economic și social al Episcopiei de Bălți.
30 dintre beneficiarii campaniei au fost selectați cu ajutorul organizației “Angelus Soroca”, ce acordă servicii de îngrijiri paleative persoanelor cu boli incurabile în fază terminală (bolnavi de cancer etc.). Alte 30 de persoane care au primit pachetele au fost selectate cu ajutorul Direcției raionale Asistență Socială și Protecție a Familiei. Restul beneficiarilor sunt cei înscriși în baza de date a parohiei “Sf. Martiri Brâncoveni”. Preoții Iulian Damian, protopop de Soroca și Florești, parohul bisericii “Sfântul Dimitrie” din Alexandru cel Bun, Ștefan Eftodii, parohul bisericii “Sfânta Parascheva” din Soroca, Florentin Doboseriu, parohul bisericii “Ioan cel Nou de la Suceava” din Volovița, de asemenea au împărțit pachetele alimentare bătrânilor, persoanelor singuratice, familiilor cu mulți copii din parohiile respective.

Această campanie de suflet are scopul să îndemne cetățenii să doneze celor care nu au posibilitatea să-și asigure o masă cu bucate gustoase la sărbători, pentru ca și ei să aibă mai multă bucurie de Paști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.