(FOTO) Tinerii Ambasadori Europeni s-au întâlnit cu elevii din raionul Soroca

0
117

Elevii claselor liceale din raionul Soroca au aflat mai multe informații despre Uniunea Europeană și oportunitățile pe care le oferă prin proiectele destinate tinerilor. O sesiune de informare a avut loc la Soroca în cadrul Campanii de comunicare pentru tineri „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!”.

Întâlnirea s-a desfășurat în sala de festivități a Liceului ”Constantin Stere” din municipiul Soroca, unde s-au adunat elevi din mai multe instituții de învățământ din raionul Soroca. În prima parte a evenimentului, Tinerii Ambasadori Europeni (TAE) și ei elevi ai diferitor instituții de învățământ din țară, beneficiari ai proiectelor europene, au făcut o scurtă prezentare a Uniunii Europene, referindu-se la istoricul uniunii, valorile împărtășite de statele membre UE, fapte, cifre, dar și programe europene pentru tine, printre care sunt Erasmus+, eTwinning, EU4Youth, European Solidarity Corps și altele. Și cum exemplul personal este cel mai convingător, oaspeții le-au vorbit semenilor lor din Soroca despre experiențele lor, îndemnând elevii soroceni să aplice la programe finanțate de UE, să acumuleze noi cunoștințe și experiențe, asigurându-i de susținere și ajutor îndrumare și instruire din partea TAE.


Tinerii Ambasadori Europeni au desfășurat asemenea întâlniri în zece școli din diverse regiuni ale Republicii Moldova, scopul fiind stimularea implicării tinerilor prin dialog și contact direct, de la om la om, pentru o mai bună înțelegere a Uniunii Europene și a relațiilor dintre UE și Republica Moldova; o mai bună apreciere a parteneriatului dintre UE și Republica Moldova, precum și o mai bună conștientizare a platformelor existente pentru a găsi mai multe informații și un angajament/implicare mai mare a tinerilor în acțiuni civice legate de Campania de informare UE-Moldova: Împreună Mai Puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.