(FOTO) ,,Calamităţi Naturale” la Volovița

0
4110

La 26 martie 2019  în primăria comuna Volovita a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecției civile cu tematica ,,Calamităţi Naturale”. Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Situații Excepționale Soroca, în contextul situaţiei create s-a produs un incendiu într-o gospodărie unde au fost implicate toate formaţiunile protecţiei civile din primărie, a fost demonstrată evacuarea copiilor şi a bunurilor materiale din gimnaziu cît şi din grădiniţa de copii la fel şi producerea unui accident rutier care s-a produs din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile. În rezultat de către formaţiunile protecţiei civile a fost lichidat incendiul au fost evacuaţi copii şi bunurile materiale, la fel au fost interprinse lucrări de descarcerare şi salvare a persoanelor înplicate în accidentul de transport. De către echipa de menţinere a ordinei publice a fost reţinută o persoană care a încercat să sustragă un bun material dintr-o gospodărie.

 Sinistraţii au fost evacuaţi şi cazaţi la punctul de cazare a sinistraţilor care este  amenajat în incinta Centrului de Sănătate din localitate. Aici sinistraţii au avut posibilitatea de a primi îngrijiri medicale cuvenite,cazare şi au fost asiguraţi cu hrană.

  În conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2015 pentru aprobarea ,,Regulamentului privind instruirea în domeniul protecției civile” astfel de aplicații se desfășoară în primării o dată la patru ani. Următoarea aplicație se va desfăşura în primăria satului Trifăuţi.

foto: DSE Soroca

Articolul precedentO femeie din Căușeni și-a omorât soțul cu un cuțit de bucătărie
Articolul următorLa casa unde cresc trei frați, barza a crescut trei pui…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.