Forumul vocațional „O carieră de succes acasă” va avea loc în această săptămână la Soroca

0
147

Vineri și sâmbătă, 26 și 27 octombrie, la Soroca va avea loc cea de-a doua ediție a Forumului vocațional „O carieră de succes acasă”. Evenimentul are drept scop crearea premiselor pentru angajarea în campul muncii a elevilor din grupele  absolvente a instituțiilor de învățămant profesional tehnic și crearea unei platforme de dialog permanent în domeniul ghidării în carieră pentru tinerii, menționează organizatorii într-un comunicat de presă. “În prima zi, în cadrul unei mese rotunde se va discuta despre cerințele angajatorilor, specificul angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități, precum și despre mecanismul de ghidare în carieră la nivel local pentru realizarea planului de acțiuni. În cea de-a doua zi, circa 100 de tineri din învățământul profesional tehnic (școli profesionale, colegii și centre de excelență din Bălți și Soroca vor discuta cu experți şi antreprenori despre oportunitățile de dezvoltare profesională, șansele de angajare în câmpul muncii, posibilităţile de iniţiere a propriei afaceri. Elevii vor  fi imlicaţi în paneluri de discuții  pe diverse profesii. În cadrul acestora, angajatori și profesionişti din domeniu vor vorbi tinerilor despre specificul profesiei, avantaje şi posibilităţi de dezvoltare, cerinţe ale angajatorilor,  continuarea studiilor şi altele”.

Vineri, în prima zi, forumul se va desfășura la Filiala Camerei de Industrie și Comerț din orașul Soroca (str. Independenţei, 75) cu începere de la ora 13:00, iar sâmbătă evenimentul va avea loc la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca ​(str. Ion Creangă 19) între ora 10.00 și 14.00.

Activitatea este organizată de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Centrul Media pentru Tineri cu suţinerea financiară  a Biroului de Coordonare a Cooperării Tehnice al Ambasadei Austriei în Republica Moldova.

 

 

Articolul precedentModul de achitare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi modificat. Părintele va avea două opţiuni
Articolul următorMoment poetic la Centrul de creație „Speranța”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.