Forța Fermierilor bate alarma: Urmează scumpiri în domeniul agricol

0
110

Din cauza majorării marjei comerciale și accizelor au crescut semnificativ prețurile la motorină. În acest context, Asociația Forța Fermierilor constată că “continuă discriminarea agricultorilor în procesul comercializării produselor petroliere necesare pentru producere agricolă.”

Potrivit fermierilor, în prezent, din motive necunoscute, practic nu există diferența de preț la cumpărarea motorinei angro și la pompă, ceea ce contravine tuturor practicilor comerciale.

Deși, este evident că în cadrul comerțului angro prețul dieselului nu este influențat de cheltuieli de transportare a combustibilului la benzinăriile, salariile operatorilor la pompă și taxele locale, producătorii agricoli sunt impuși să procure motorină în volume mari fără nici o reducere specifică comerțului angro, menționează Asociația.

Forța Fermierilor bate alarma. Din cauza majorării prețului la carburanți va urma creșterea costurilor producerii agricole:

“Totodată, agricultorii au intrat în anul nou fără lege cadru cu privire la subvenționare, fără Regulamentul cu măsuri de sprijin pentru sectorul agrar și, implicit, fără certitudine referitoare la rambursarea accizelor fermierilor pentru motorină procurată. Ca rezultat, urmează creșterea costurilor producerii agricole.”

În acest sens, Forța Fermierilor cere de urgență:

“1. Introducerea în legislație a marjei speciale de comercializare a produselor petroliere angro, care să nu depășească 1,5 lei per litru.

2. Revenirea la mecanismul restituirii accizelor agricultorilor pentru motorină procurată.”

sursa: stiri.md


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAlpii au rămas fără zăpadă: Peisaj de iarnă cu iarbă verde
Articolul următorCele mai frumoase imagini ale galaxiei Calea Lactee surprinse în 2022 / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.