Focar de infecție cu COVID-19 la Bădiceni, peste 100 de persoane vor fi testate

0
5453

Un focar de infecție cu COVID-19 este înregistrat în Centrul de Plasament pentru Persoane cu Dizabilități Mintale din satul Bădiceni, raionul Soroca. La data de 9 mai au fost înregistrate patru cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care trei cazuri printre angajați și un caz printre beneficiarii instituției.

Potrivit Ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu, actualmente, în izolatorul centrului de plasament din Bădiceni sunt 13 persoane sub supravegherea personalului instituției. Astăzi au fost prelevate 100 de probe pentru testare la coronavirus, dintre care 96 de la beneficiari și patru de la angajați.

Autoritățile medicale au dispus mai multe măsuri restrictive și activități de dezinfectare a spațiilor instituției, în contextul situației create. Urmează, de asemenea, să fie stabiliți și izolați toți contacții  persoanelor confirmate cu COVID-19. La centrul din Bădiceni sunt plasați 382 de beneficiari și activează 214 angajați

Totodată, în republică, au fost înregistrate 68 cazuri noi de infecție cu COVID-19. În raionul Soroca nu este niciun caz nou astăzi:

  • 21 Chișinău
  • 8 Ciadâr – Lunga
  •  6 Bălți
  • 4 Cahul, Sângerei, Ungheni
  • 4 raioanele din stânga Nistrului
  • 3 Nisporeni
  • 2 Căușeni, Ocnița
  • 1 Călărași, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Florești, Ialoveni, Rezina, Strășeni, Telenești.
Articolul precedentDe unde vine mirosul neplăcut al apei din robinete?
Articolul următorVIDEO: Astăzi este marcată Ziua Internaţională a asistenţilor medicali
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.