Fiul legendarei baschetbaliste Natalia Svișciova — MVP turneului de la Soroca!

0
63

La Soroca s-a desfășurat cel de-al 20-lea turneu la baschet, dedicat memoriei celui care a fost Vasile Crudu, un mare entuziast și sportiv sorocean. Vă amintim că acest turneu a început cu participarea echipelor locale, după ce la această competiție au fost invitați și sportivi din Ucraina și turneul a devenit internațional. Anul acesta competiția a fost una dedicată echipelor de copii (anul nașterii 2008-2009) și a inclus în numărul participanților tineri baschetbaliști din Chișinău (două echipe, Admiral și Speranța), Dubăsari, Ocnița, Drochia, Briceni, Tiraspol și, bineînțeles, Soroca.

De data aceasta gazdele, cu părere de rău, au fost prea „ospitaliere” și au cedat titlul, ba chiar și un loc pe podium, altor echipe. Astfel, primul loc și titlul de câștigătoare a Turneului dedicat memoriei lui Vasile Crudu a fost câștigat de echipa din orașul Drochia, urmată pe podium de formațiile de copii din Dubăsari — medaliile de argint și Admiral — medaliile de bronz. Pe următoarele locuri s-au situat echipele din Tiraspol, Briceni, Soroca, Speranța, Ocnița… După cum ne-a relatat antrenorul și organizatorul permanent al turneului, Serghei Crudu, competiția a fost un succes, iar organizarea a fost posibilă grație ajutorului acordat de Consiliul raional Soroca, Clubul de baschet „Soroca-Baschet”, SA „Alfa Nistru”, SA „Hidroinpex” (director Anatol Căldare).

Nu în ultimul rând, un cuvânt de mulțumire au meritat și părinții micilor baschetbaliști soroceni care, la inițiativa familiei Stahurschi, au asigurat echipa cu echipament. Cum și este normal la astfel de competiții, specialiștii au ales MVP-ul turneului (cel mai bun și cel mai complet jucător), care a fost Nicolae Svișciov de la Dubăsari. Altfel, acest este nimeni altul decât fiul legendarei baschetbaliste, Natalia Svișciova, dublă câștigătoare a Euroligii la baschet, triplă campioană a Slovaciei, MVP-ul etapei finale a Euroligii și cea mai prolifică baschetbalistă a Campionatelor Europene din anul 1997. De menționat și faptul că la înmânarea medaliilor și Diplomelor au luat parte președintele Federației Moldovenești de Baschet, Alexandru Abramciuc, dar și nepoatele domnului Vasile Crudu, Varvara Crudu și Mașa Hohlova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.