Film despre orașul Soroca, realizat în cadrul proiectului COMUS (VIDEO)

1
79

Un film despre patrimoniul cultural și istoric al orașului Soroca a fost realizat în cadrul proiectului COMUS – “Strategii urbane ghidate de comunitate în orașe istorice”, sprijinit de Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

“Soroca este o localitate de dimensiuni medii, bine cunoscută pentru istoria sa medievală, cetatea veche din sec.XV-lea, resurse bogate de patrimoniu cultural și pentru diversitatea sa etnică. Orașul este faimos și pentru Dealul țiganilor, un cartier recent format, găzduind palate electice distinctive, fiind casa celei mai mari comunități rome din regiune…”, se menționează în film.

Proiectul COMUS este implementat în oraşe-pilot ale statelor Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina), scopul căruia este valorificarea patrimoniului cultural imobil ca principală resursă de dezvoltare economică şi socială.

În cadrul proiectului dat, în Soroca au fost organizate mai multe evenimente și concursuri menite să scoată în evidență obiectivele istorice și arhitecturale ale localității, precum și să promoveze păstrarea, conservarea sau reabilitarea acestora.

Citește: Cele mai memorabile „Povestiri de la bunici” le găsiți aici

Atelierul COMUS a ajuns şi la Soroca


Articolul precedentCer înnorat și ploi slabe
Articolul următor99 ani de când sorocenii au cerut Unirea!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.