Cele mai memorabile „Povestiri de la bunici” le găsiți aici

0
59

Redescoperă Soroca din perspectiva istorisirilor bunicilor, colectate de la copii. Cele mai interesante și memorabile povestiri au fost adunate într-o broșură intitulată „Povestiri de la bunici”, ce aparțin mai multor copii din Soroca, transmise de către bunicii lor pe cale orală.

“Pornind de la intenția de a păstra valorile istorice ca parte a patrimoniului cultural imaterial, această culegere de povestiri adună împreună intâmplări din trecut, legende locale și evenimente ce au avut loc în Soroca cu ani în urmă. Prin intermediul acestor povestiri adunate de către copii de la bunicii lor, ne-am propus să realizăm conexiuni între generații, contribuind astfel la păstrarea memoriei despre unele locuri sau evenimente demult uitate”, ne transmit autorii în primele pagini ale broșurii.

Relatările lor sunt însoțite de ilustrații și sunt legate de un anumit loc sau monument istoric din Soroca.

De exemplu, știați că… „la răscrucea spre Dealul romilor, înainte era piață. Bărbații și femeile de prin sate veneau și vindeau fructe și legume” sau „pe timpuri în preajma cinematografului era un cimitir. La poarta cimitirului era o cruce pe care localnicii o numeau Crucea Văduvei. Crucea era din piatră, veche și înnegrită de timp…”.

Culegerile de povestiri le puteți descărca AICI.

Inițiativa dată a fost realizată în cadrul proiectului “COMUS”, cu sportul financiar al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.