FC VISOCA-FC INTER: Cine a câștigat un punct și cine a pierdut două puncte?

0
189

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Divizia B. Seria Nord.

După cele 90 de minute de joc, prima concluzie care am putut să o fac, la fierbinte, a fost următoarea: sâmbătă, 7 mai, pe stadionul municipal din Soroca s-a jucat un frumos meci de fotbal, mult peste media campionatului.

Probabil, altcineva are altă părere și m-a învinui că „am văzut alt meci” și că m-am îmbătat cu apă rece dar, cel puțin Victor Todirel care, cum  se zice, „ a mâncat și mănâncă fotbalul pe pâine” a fost de acord cu această „diagnoză”… Altfel, cum se mai întâmplă în astfel de meciuri de o înaltă încărcătură psihică, dat fiind și faptul că se mai reglează și unele conturi, începutul partidei a fost oarecum încordat și cu multe faulturi, fapt ce l-au scos în evidență pe arbitru. Abia după minutul 20 fotbaliștii și-au intrat serios în rol și au arătat că și pe o toloacă, pardon, gazon de doi bani se poate nu doar controla mingea, dar chiar și de construit ceva frumos pentru cei vreo 200 de spectatori care au venit la stadionul municipal (un fel de record în acest campionat). Cu toate acestea, după primele 45 de minute tabela nefuncțională a stadionului chiar arăta ceea ce s-a întâmplat pe teren, un 0-0 meritat, cu o posesie a mingii de 50 la 50, dacă se făceau astfel de măsurători.

Repriza secundă a început în aceeași notă, iar echilibrul a fost spart în minutul 57, când veteranul Vasile Boldescu a marcat în poarta fostei sale echipe. Acest scor s-a păstrat până aproape de finele meciului, deși gazdele, cei de la FC Visoca, au avut alte câteva mari ocazii pentru a majora scorul și a furniza marea surpriză, dar n-a fost să fie. Sorocenii care au fost în postură de oaspeți, au avut mai puține ocazii, dar după ce Igor Balan a ratat de puțin vinclul porții celor de la Visoca, a venit timpul lui Eugen Chistol, care altă dată apăra poarta sorocenilor, iar în acest meci a jucat în rol de…atacant să iasă în evidență și să confirme o dată în plus regula nescrisă a fotbalului – dacă nu marchezi tu, așteaptă gol în propria poartă! Cu patru minute înainte de fluierul final, anume după un șut a lui Eugen, cineva din visoceni a comis henț în careu și Vadim Rusu (min.86), a restabilit egalitatea.

Acum să răspund la întrebarea din titlu. În opinia mea, în acest meci visocenii au pierdut două puncte, iar FC Inter a câștigat un punct care, la un moment dat, era nesperat. Această părere are și o explicație: în primul rând, FC Inter s-a confruntat, în acest meci, cu mari probleme de lot, drept confirmare fiind faptul că banca de rezerve era goală, iar portarul a fost utilizat în rol de atacant și, în al doilea rând, fotbaliștii de la FC Visoca, conduși de pe margine de antrenorul Vasile Zăbrian și susținuți moral de pe margine de cuplul Andrei și Grigore Pleșca joacă foarte bine în ultimele meciuri și dau senzația că în campionatul viitor ar putea să se lupte pentru ceva mai mult decât un loc din subsolul clasamentului.

Celelalte meciuri nu au furnizat surprize, cu excepția meciului de la Glodeni. Astfel, FC FĂLEȘTI și-a confirmat poziția de lider, învingând FC EDINEȚ cu scorul de 2-0 și are toate motivele să pună șampania la rece și să se pregătească de meciurile din Divizia A, pe un stadion la care sorocenii pot doar să viseze (ambele goluri fiind marcate de Maxim Golovatâi, min.26 și 33); FC PEPENI-FC OLIMPIA: 1-0 (Liviu Croitoru, min.11); ARF OCNIȚA-CODRU CĂLĂRAȘI: 1-5, gazdele fiind în cădere liberă (Renat Murguleț,11/Alexandru Ceavdari, 18, 42 și 83, Victor Rău, 21, Ion Pahomea, 68); FC GRĂNICERUL-FC SÂNGEREI: 2-2, oaspeții au fost egalați în prelungiri, punându-și în pericol locul de pe podium (Alexandru Colbasiuc, 52, Mihai Pascari, 90 +2/Artur Dobrovinschi,62, Dumitru Maga, 73); CS CRUIZ PLUS-FC RÂȘCANI: 7-2, scorul de hochei scutindu-mă de orice comentarii (Alexandru Podvâsoțchii,14, Andrei Tcaciuc, 19, Artiom Mihaluța, 30, Andrei Bolgari, 37, Veaceslav Burduja, 65, Alexandru Namșco, 71, Dorin Pascaru, 78/Semion Gorodniuc, 55, Andrei Cocieru, 58).

După această etapă, echipele sorocene au rămas pe aceleași poziții și, în linii mari, se pot gândi la campionatul viitor, fără a avea sabia lui Damocles asupra capului:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
FC Fălești FC FĂLEȘTI 21 16 4 1 76-25 52
FC Edineț FC EDINEȚ 22 14 4 4 43-22 46
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 21 13 5 3 57-30 44
CS Cruiz Plus CS CRUIZ PLUS 21 13 3 5 48-26 42
FC Inter FC INTER 22 10 7 5 51-42 37
EFA Visoca EFA VISOCA 21 8 8 5 36-29 32
FC Olimpia FC OLIMPIA 21 8 3 10 39-47 27
FC Pepeni FC PEPENI 21 8 3 10 26-40 27
Codru Călărași CODRU CĂLĂRAȘI 22 8 1 13 48-49 25
10 FC Visoca FC VISOCA 21 3 6 12 25-43 15
11 Grănicerul GRĂNICERUL 21 3 5 13 20-47 14
12 ARF Ocnița ARF OCNIȚA 21 4 1 16 26-62 13
13 CF Râșcani CF RÂȘCANI 21 3 4 14 28-61 13

*Steaua Telenești a fost exclusă din campionat conform deciziei Comitetului de Competiții al FMF din 13 octombrie 2021

 

Etapa a 24 se va disputa pe data de 14 mai, cu începere de la ora 14:00. La Soroca, FC Inter va primi replica liderului și, din cauza problemelor de lot, va avea o misiune aproape imposibilă. Meciuri grele au și echipele din Visoca: FC joacă la Călărași cu vecina de clasament, iar EFA primește replica fotbaliștilor din Pepeni. Cu excepția celor de la FC Visoca, FC Inter și EFA nu au cum să coboare în clasament. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Olimpia-CS Cruiz Plus, FC Râșcani-FC Grănicerul, FC Sângerei-ARF Ocnița.

Și încă ceva. Cu siguranță, amatorii fotbalului așteaptă ca și la Soroca cineva să se ocupe serios de organizarea meciurilor, în special să furnizeze celor veniți la stadion mai multe informații despre arbitri, inspectori, numele fotbaliștilor și, eventual, minutele adiționale. Nu cred că este greu de făcut acest lucru, este nevoie doar de nițică dorință și mai mult respect față de acei, care vin sâmbătă de sâmbătă la stadion. (Dan AOLEI)

 

 

 

Articolul precedentAlivancă ciobănească ca la Bădiceni / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”
Articolul următorMotanul familiei a murit salvând doi copii de un șarpe veninos
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.