Fără FOCUL HARIC de Paști, din cauza pandemiei cu Covid-19

0
404

Slujba de înviere, din anul acesta, va fi oficiată fără focul haric de la Ierusalim, prima dată în ultimii 17 ani. Informația a fost comunicată de secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, srie unimedia.info.

 „Nu va fi adus din cauza că nu este posibil în circumstanțele create de situația excepțională, partea logistică, tehnică a acestei expediții este imposbil de a o organiza și respectiv ne abținem să ne deplasăm în țară”, a declarat secretarul Mitropoliei.

Totodată, a mai precizat că în următoarele 2 săptămâni urmează să stabilească modul de desfășurare a slujbei de înviere, mai scrie sursa.

„Sper că va fi mai avem 2 săptămâni și încă este pramatur să vorbim despre acest lucru, cu cât ne apropiem de sărbătoarea învierii Domnului, vom analiza posibilitatea slujbei respective”, a mai precizat Vadim Cheibaș

Potrivit religiei, după ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra și Hristos a înviat, de atunci, Focul haric se aprinde pe mormântul lui Hristos în fiecare seară din sâmbăta dinaintea Paștelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.