Familiile din Republica Moldova vor primi gratuit seturi de articole pentru nou-născuți. Guvernul a lansat un nou program

0
112

Începând cu luna decembrie curent, familiile din Republica Moldova vor primi gratuit din partea Guvernului seturi de articole pentru nou-născuți. Guvernul a lansat, ieri, programul „O nouă viață” și a aprobat Regulamentul privind asigurarea familiilor cu bunuri la nașterea copiilor.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina Guvernului, fiecare nou-născut va primi o cutie cu bunuri. Cutia va include bunuri de prima necesitate: haine pentru nou-născuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele vor fi de producție autohtonă, cu excepția scutecelor.

Pentru a beneficia de setul pentru nou-născut, părinții – cetățeni ai Republicii Moldova și străini cu drept de ședere pe teritoriul țării noastre, vor completa până la externare un formular, cu anexarea copiei actului de identitate și a certificatului de naștere a copilului. Setul va fi transmis prin intermediul instituției medico-sanitare publice sau private, care oferă servicii de maternitate sau va fi livrat la domiciliu. Costul conținutului unei cutii cu bunuri  este de cca 2000 de lei, se mai arată în comunicat.

Proiectul vine în susținerea familiilor tinere pentru acoperirea unor cheltuieli la nașterea copiilor. Pentru realizarea programului, în anul curent, din bugetul de stat vor fi alocate peste 5,6 milioane de lei, iar pentru anul 2019 vor fi necesare circa 68 milioane de lei.

Programul Guvernului „O nouă viaţă” se încadrează în acțiunile organizate la nivel internațional. În prezent, pachete de maternitate cu articole pentru nou-născuți sunt oferite în Finlanda, SUA, Scoția, Argentina și Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.