Expoziție a mâinilor dibace la Sobari

0
53

Motto: ”Creația este revărsarea unui prisos lăuntric care se cere împărtășit” (Petra Vlah)

Activitățile din timpul liber ale unui adolescent sunt variate și diferite. Unii adolescenți tind să facă în timpul liber voluntariat, alții preferă să citească cărți, să facă sport sau doar să-și petreacă timpul liber alături de familie sau prieteni. Timpul liber ar trebui să fie ocupat cu ceva folositor din punct de vedere fizic sau din punct de vedere mintal.

Tinerii din satul Sobari au găsit o alternativă bună de a-și ocupa timpul cu activități foarte interesante, cum ar fi confecționarea diferitor lucruri manuale. Creația tinerilor noștri m-au impresionat foarte mult, de aceea am hotărât să organizez o expoziție a tinerilor creatori cu genericul ”Expoziția mâinilor dibace” în incinta căminului cultural Sobari, unde au fost prezentate lucrări fenomenele și unice, acestea au putut fi apreciate de către toți sătenii timp de trei zile. Pot să confirm că tinerii, cât și consătenii mei au rămas foarte impresionați de cele văzute, iar eu prin această expoziție aș vrea să scot în evidență spiritual creator al generației noastre tinere, care știe să-și petreacă timpul liber avantajos, în folosul comunității. Mă bucură faptul că au inițiativă bună pentru lucrurile frumoase și nu ajung sa irosească timpul cu ”activități” ca folosirea aplicațiilor de tip Facebook, Instagram sau WhatsApp. Ideea nu este de a trage un semnal de alarmă sau de a face morală tinerilor; fiecare adolescent are, probabil, un hobby și ar trebui să-l folosească pentru a realiza o activitate care pe viitor ar putea să o continue. De exemplu, unui tânăr îi place să picteze și se pricepe de minune, atunci ar putea deveni un pictor renumit.

Eu, ca tânăr specialist, prefer sa-mi ocup timpul liber cu diferite activități, nu doar cu ceva anume, de aceea îndemn și susțin tinerii la o activitate nu doar bazată pe un singur item sau doar de dragul de a face ceva în plus pe lista de ”lucruri de făcut”. Prin urmare, un lucru trebuie să-l faci din plăcere, nu din obligație, și pentru asta este nevoie de o stare de bine neimaginabilă.

Așadar, activitățile de timp liber, pentru a fi realizate, au nevoie de pricepere, concentrare și tragere de inimă. Orice tânăr poate găsi o activitate pe placul său cu condiția să-și aleagă activitatea potrivită caracterului, mentalității și spiritului pe care îl are. De acest lucru ținem cont și noi, părțile competente. Recent, în căminul cultural Sobari a fost deschis Centrul pentru tineri în cadrul proiectului ”Prin abilitate civică a tinerilor spre o comunitate prosperă”, finanțat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Primăria comunei Cremenciug, implementat de Asociația părinților și educatorilor Cremenciug. Acest centru permite tinerilor să dezvolte diferite capacități, cum ar fi integritatea, comunicarea, responsabilitatea etc.

La moment se fac renovări și schimbări în incinta căminului cultural. Folosindu-mă de ocazie, țin să mulțumesc pentru dorința de a educa și a crește o generație de tineri culți și inteligenți primarului comunei Cremenciug, dlui Anatolie Pînzaru, și dnei Maria Beila, președintele AO ”Asociația Părinților și Educatorilor Cremenciug”, care sunt mereu aproape de tineri și, nu în ultimul rând, părinților care, în pofida greutăților, țin cont să cultive în odraslele lor calități demne de urmat.

Cristina Muntean,

directoarea  Căminului cultural Sobari

Articolul precedentDÎ Soroca a anunțat Concurs pentru ocuparea funcției de  director al IP Gimnaziul „N. Cornea” s. Zastânca.
Articolul următorÎntr-o săptămână, barza ne-a mai adus 13 copii, 7 băieței și 6 fetițe
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.