Expert: Apa din Nistru rămîne în continuare poluată

0
39

“Indicatorii hidrochimici ai apei din Nistru sînt buni, dar indicatorii bacteriologici sînt foarte proști”, spune directorul Asociației Internaționale a Păstrătorilor Rîului Nistru Eco-TIRAS, doctor în biologie Ilia Trombițki. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii “ПО ФАКТАМ”, transmite Noi.md.

Trombițki a menționat că autoritățile întreprind măsuri pentru a îmbunătăți calitatea apei în Moldova, dar apa rămîne în continuare poluată: Moldova a primit sprijin pentru îmbunătățirea traseelor turistice de-a lungul rîului Nistru “În realitate, noi nu avem o stație de tratare microbiologică. Această activitate a ajuns în declin. Avem nevoie de filtre de nisip, de filtre de pietriș pentru a avea acolo bacterii care să curețe această apă. De obicei, ei se limitează mai mult la epurarea fizică, adică scopul este de a elimina impuritățile fizice.

La Chișinău situația este mai bună, dar masa de orașe și sate care sînt situate pe malurile Nistrului și pe malurile acelor rîuri mici și mijlocii care se varsă în Nistru (mai ales satele cu toalete de design “cunoscut”) – toate acestea duc la o poluare microbiologică puternică. Cu toate acestea, tendința este în continuare de îmbunătățire, cel puțin acest lucru este valabil pentru apele pe care le folosim pentru băut. La întrebarea moderatoarei dacă se poate avea încredere în apa de la robinet, Trombițki a spus că “în principiu, în Chișinău, se poate”.

În ceea ce privește calitatea țevilor prin care curge apa, expertul a spus că situația s-a îmbunătățit: “La Chișinău s-a făcut mult cu înlocuirea țevilor. Lucrările au fost efectuate cu aproximativ aceeași intensitate ca la Odesa”.

sursa: noi.md

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentTrei adolescenți de 12, 15 și 18 ani din Soroca reținuți pentru un atac tâlhăresc
Articolul următorAnunț CEC: până la ce dată concurenţii electorali pot solicita retragerea listei, înlocuirea sau excluderea unui candidat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.