EXPERIMENT: Soroca are Teatru – unii știu, alții nu

1
120

Astăzi, 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. În oraşul Soroca pe str. Independenţei 73A este situat Teatrul „Veniamin Apostol”. Instituția a fost fondată în 2009 de către Consiliul Raional Soroca. Chiar și după șapte ani, puţini soroceni cu părere de rău cunosc acest lucru.

Fiind pentru prima dată în Soroca, am întrebat  mai multe persoane unde se află teatrul. Două doamne m-au direcționat spre o clădire sură și înaltă, însă acolo era casa de cultură, de fapt mulți orășeni confundă aceste două instituții. Un bătrânel înalt, cu ochelari întreabă: „Ce teatru căutați?”, răspund că teatrul din Soroca. „Vă referiți la teatrul Veniamin Apostol? El se află după Moldtelecom”.

Într-adevăr, după indicațiile bătrânelului găsesc teatrul. Vizavi de instituție, doi indivizi fumau, mă apropii de ei și-i întreb ce clădire se află peste drum? Unul răspunde că nu știe, la care celălalt uimit zice: „Aista-i teatru!”. Întorc capul și pe edificiu inscripția: „Consiliul Raional Soroca Teatrul „Veniamin Apostol” or. Soroca”. Am ajuns!

Directorul teatrului, Petre Popa, m-a condus amabil prin instituție. Am legat o discuție din care am aflat opinia domnului Popa despre faptul că unii soroceni, nici până astăzi nu cunosc de existența instituției.

 „Opinia mea este că teatrul ca și poezia și toate artele nu a fost niciodată pentru toată lumea, a fost pentru lumea selectă, care treptat răspândește și pentru ceilalți. Lumea are grijile pe care le are și misiunea noastră este să facem ca ei treptat, treptat să ajungă la teatru. La teatru vin oamenii care vor”, a opinat directorul teatrului.

Ușile teatrului rămân deschise larg pentru toți iubitorii de spectacole, atât pentru cei inițiați în arta teatrală, cât și pentru spectatorii care încă nu au gustat din această „artă”. Astăzi, spectatorul sorocean are din nou ocazia să savureze un spectacol de calitate. La ora 18:00, pe scena teatrului se va juca spectacolul „În cătușele Siberiei”, după Spiridon Vangheli. Spectatorii singuri vor avea posibilitatea să decidă costul biletului după vizionarea spectacolului, care va varia de la 10 până la 100 de lei, în funcție de impresia produsă. Astfel conducerea teatrului va afla: „Cine are nevoie de teatru”.

Traian Cibotari, stagiar, student în anul II,

Facultatea de litere, specialitatea Jurnalism, USARB


Articolul precedentZiua Unirii marcată la Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca
Articolul următorConcurs nou! Fotografiază „Drumul spre casă” și câștigă un registrator video
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

  1. Greşiți la Palatul de Cultură activează teatrul ,,Prometeu” şi teatrul de păpuşi. Informațivă domn jurnalist înainte de a duce lumea în eroare ,,jurnalişti,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.