Ești din Soroca și-ți place biliardul? Află cum ai putea îmbina utilul cu plăcutul…

0
200

Un grup de tineri, membri ai Consiliului Raional al Tinerilor Soroca, uniți sub denumirea ”Noi Liderii” au aplicat la Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” ideea unui proiect cu titlul ”Educația pentru timpul liber din perspectiva tinerilor!”. Aceștia nu doar au aplicat, dar au și câștigat o masă de biliard pentru a atrage cât mai mulți tineri din raionul Soroca prin animarea timpului liber cu implicarea în activitățile de tineret. Masa de biliard se află la dispoziția tinerilor fiind amplasată la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din municipiul Soroca.

”Grupul ”Noi Liderii” identifică oportunități pentru semenii lor și soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, ne spune Nicoleta Mușcinschi, președinta Consiliului Raional al Tinerilor din Soroca. Noi am observat că foarte mulți tineri din Soroca practică jocul de biliard, care are foarte multe beneficii precum îmbunătățirea coordonării mișcărilor sau concentrării asupra câștigului. Și am decis că ar fi bine să avem o masă pentru animarea timpului liber, unde tinerii ar putea îmbrățișa și noțiunea de voluntariat”.

Prin acest proiect tinerii și-au propus să atingă următoarele obiective:
”- sensibilizarea opiniei publice și a factorilor de decizie față de participarea și implicarea tinerilor;
– asigurarea prezenței liderilor din raionul Soroca în procesul de dezbateri publice a -subiectului legat de animare a timpului liber;
– dezvoltarea activităților de animare a timpului liber din perspectiva tinerilor;
– atragerea tinerilor în acțiuni de tineret prin dezvoltarea serviciului de animare a timpului liber;
– promovarea schimbării pozitive în cadrul comunității, acumularea cunoștințelor și experienței în luarea deciziilor și colaborarea cu grupul;
– sporirea gradul de participare a tinerilor la procesul de luare a deciziilor în domeniul politicilor de tineret.”

Amintim că membrii Consiliului Raional al Tinerilor Soroca sunt în ultimii ani autorii la diverse activități inedite și utile pentru semenii lor, multe dintre care au nu doar caracter distractiv ci și instructiv.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.   

 

 

 

Articolul precedent   În raionul Soroca nu s-au înregistrat, de Duminica Mare, cazuri de infectare cu coronavirus!
Articolul următorSufletul neînvins al lui nea Dumitru, paznicul din Ocolina
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.