Este indicat să faci duș chiar înainte de somn? Descoperirea din ultimul studiu, ce se întâmplă în corpul tău

0
775

Pentru cei mai mulți, este ritualul cu care își încheie ziua, ultimul răsfăț înainte de a se pregăti pentru culcare. Un medic a explicat dacă este indicat să faci duș chiar înainte de somn. Descoperirea din ultimul studiu, ce se întâmplă în corpul tău.

Sfatul unui medic: Este sau nu indicat să faci duș chiar înainte de somn?

După o zi încărcată, cei mai mulți visează la momentele în care se pot bucura de răsfățul suprem: dușul relaxat pe care îl facem chiar înainte să ne pregătim pentru somn. Un obicei cu efecte neașteptate asupra organismului uman, a explicat un specialist.

Doctorul Karan Raj a devenit cunoscut în mediul online, fiind apreciat pentru recomandările medicale și sfaturile de sănătate pe care le postează pe Tik Tok.

Medicul a distribuit recent un videoclip în care vorbește despre legătura dintre calitatea somnului și obiceiul de a face duș chiar înainte de culcare și imediat după trezire.

În videoclipul împărtășit celor cinci milioane de urmăritori ai săi, medicul a declarat că „a face un duș fierbinte înainte de a merge la culcare răcește în mod paradoxal temperatura corpului”. Acest factor te ajută să dormi mai bine, deoarece o baie fierbinte îți scade temperatura corpului, ceea ce este esențial pentru a asigura un ciclu de somn sănătos.

Ce se întâmplă în organismul uman în acele momente

În plus, creatorul de conținut TikTok a mai declarat că un duș sau o baie caldă sau fierbinte poate induce vasodilatație – lărgirea vaselor de sânge – care va scădea temperatura corpului.

În schimb, un duș rece este capabil să provoace vasoconstricție – îngustarea vaselor de sânge – proces care duce la creșterea temperaturii corpului.

În aceste condiții, medicul a făcut următoarea recomandare: pentru a avea un ciclu de somn sănătos și corect, ar trebui să facem un duș înainte de a merge la culcare, scăzând astfel temperatura corpului, lucru fundamental pentru un somn de calitate.

La trezire, individul ar trebui să facă un duș rece, crescând astfel temperatura, deoarece îl va face mai alert și mai activ pe parcursul zilei.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent21 de sfaturi pentru acei care au trecut de 60 sau sunt la această „limită”
Articolul următorDin 9 ianuarie, ANTA a stabilit noi tarife plafon pentru transportul regulat de călători la nivel raional și interraional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.