Episcopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică din satul Alexandru cel Bun

0
209

   În data de 31 octombrie 2020, de ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, cu binecuvântarea Înalt preasfințitului Mitropolit Vladimir, Episcopul Ioan de Soroca a sfințit noua biserică “Sfântul mare Mucenic Dimitrie” din satul Alexandru cel Bun.

Alături de ierarh s-au rugat Nicolae Craveț, protopop de Soroca, soborul preoțesc și credincioșii prezenți la slujbă. În timpul vohodului mic, Vlădica Ioan a înmânat parohului noii biserici, protoiereului mitrofor Anatolie Benzari ordinul “Cuviosul Paisie Velicicovski” de gr. II, pentru munca depusă la edificarea bisericii. Episcopul Ioan a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, subliniind importanța Bisericii în viața oamenilor și caracterul ei sacru. (Cristina PLITOC)


Articolul precedentAlegătorii din Transnistria au votat „cum trebuie”, dar au fost prea puțini
Articolul următorPiloni instalați la insistența șoferilor, dar incomozi pentru pietoni
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.