Elevii și profesorii din Volovița au învățat cum să facă față situațiilor excepționale / GALERIE FOTO și VIDEO

0
226

Elevii și profesorii din gimnaziul “Alexandru Lupașcu” din Volovița au participat la un exercițiu practic de simulare a unui cutremur, urmat de o intervenție de salvare la lichidarea unui incendiu simulat. Exercițiul organizat de DSE Soroca a avut loc pentru a-i pregăti pe participanți să acționeze eficient în situații de urgență.

În timpul exercițiului, elevii și cadrele didactice au fost evacuați din instituție și plasați într-un loc sigur, respectând protocoalele de siguranță. Aceștia au fost familiarizați cu măsurile de protecție necesare în situații excepționale și au putut să observe echipamentele din dotarea pompierilor la lucru.

După simularea cutremurului, participanții au fost implicați într-o intervenție de salvare pentru a stinge un incendiu simulat.  Elevii și profesorii au rămas impresionați de eficiența și profesionalismul salvatorilor pompieri, dar și de importanța pregătirii pentru situațiile de urgență. Exercițiul a demonstrat că astfel de simulări sunt vitale pentru pregătirea comunității pentru situații neprevăzute.

Articolul precedentZeci de saci de gunoi au adunat lucrătorii Ocolului Silvic Soroca / VIDEO
Articolul următorCe se face în Joia Mare. Tradiții pe care să le respecți pentru spor și sănătate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.