Elevii Școlii Profesionale s-au convins că “Nasc și la Moldova Oameni”

0
109

La Școala Profesională din Soroca a avut loc o sărbătoare de suflet cu genericul „Nasc și la Moldova oameni”. Elevii, membri ai Cenaclului literar  „Cartea Neamului” au prezentat fragmente din scrierile lui Ion Druță, Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabija. Au fost recitate poezii de Vasile Roamanciuc, Grigore Vieru, Nicolae Dabija.

Cu multă dragoste, de către elevul Ion Cravciuc, Cristian Iancovschi, Nicolae Panainte și absolventa școlii, Irina Strechie, au jucat un fragment din spectacolul „Păsările tinereții noastre”, după Ion Druță. Participanții au discutat despre viața și activitatea promotorilor culturii noastre naționale precum: Emil Loteanu, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Veniamin Apostol. Totodată aceștia i-au omagiat, aprinzând steluțe și lumânări.

Și un fragment din romanul „Temă pentru Casă” de Nicolae Dabija a fost adus în fața publicului spectator, de către elevi, care au încercat să intre în pielea eroilor principali.

Compozitorul și interpretul de muzică folc, Anatol Rudei, a fost oaspetele de onoare al evenimentului, moderat de elevii Maria Eșanu și Marcel Rebeja. Artistul sorocean a dăruit mai multe piese celor prezenți, care, la rândul lor au savurat muzica și l-au răsplătit cu aplauze.

Cântecul lui Vasile Romanciuc  Busuioc la naștere, busuioc la moarte, în interpretarea ansamblului vocal de la specialitatea cusătorese, a încheiat evenimentul.

Scopul activității este insuflarea dragostei și interesului față de operele marilor scriitori și omagierea altor personalități de vază din țara noastră, a menționat Zinaida Suruceanu, bibliotecara Școlii Profesionale, conducătoarea Cenaclului „Cartea Neamului”.

*Acest articol a venit prin intermediul aplicației ADAUGĂ O ȘTIRE. Dacă ai o știre care merită să o cunoască toți, trimite-o prin intermediul acestei aplicații.


Articolul precedentActe de vandalism în parcul „Grigore Vieru”: Polițiștii caută făptașii
Articolul următorDe ce coreenii de sud și de nord au putut, iar românii de vest și de est nu pot?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.