Elevii din Soroca au participat la „Salonul ofertei educaționale” a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți / VIDEO

0
328

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a organizat în această săptămână „Salonul ofertei educaționale” la Liceul Teoretic “Constantin Stere” din Soroca, eveniment dedicat elevilor din instituțiile de învățământ din municipiu și satele din raionul nostru, pentru ai familiariza cu avantajele acestei instituții de învățământ superior, unică la nordul Republicii Moldova.

Cei care le-au vorbit elevilor prezenți la acest eveniment, au fost însăși studenții, care într-un limbaj accesibil, le-au explicat beneficiile fiecărei facultăți. Astfel, au fost amenajate standuri ale Facultății de Litere, Facultății de Științe Reale, Economice şi ale Mediului, Facultății de Ştiințe ale Educației, Psihologie şi Arte și ale Facultății de Drept şi Ştiinţe Sociale, unde elevii și profesorii au aflat mai multe despre fiecare dintre ele.

Abiturienților li s-au prezentat diverse activități practice, fiind antrenați în acțiuni interactive de prezentare a ofertei academice, ca să înțeleagă mai bine care facultate li se potrivește. Organizatorii au optat pentru „Salonul ofertei educaționale” pentru a le propune elevilor o modalitate directă și interactivă de a face cunoștință cu viața de student, dincolo de simpla consultare a ofertei de admitere. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, care este cea mai apropiată instituție de învățământ superior, de Soroca, are în oferta sa academică programe de studiu de licență, master, doctorat, dar și formare continuă.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți în parteneriat cu Direcția de Învățământ Soroca, Dräxlmaier Group Moldova, Tekwill Bălți și Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic – Nortek.

* reportaj comercial


Articolul precedentLa sfat cu Inteligența Artificială: Ziua Mondială a Aviaţiei şi Cosmonauticii
Articolul următorCum schimbi culoarea florilor de orhidee. De asta le vezi albastre, roşii sau mov în florării, de fapt
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.