Elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Gimnaziul Racovăț vor studia despre alimentația corectă

0
172

Recent, Organizația Mondială a Sănătății, a anunțat că în 88 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi predate ore de nutriție. Circa 4.300 de elevi ai claselor I vor învăța despre principiile alimentației echilibrate. 

Astăzi, 9 martie 2023, am fost informați de doamna Natalia Bucicovscaia, șefa Direcției Învățământ Soroca,  că, instituțiile de învățământ din raionul Soroca, unde vor fi predate ore de nutriție sunt Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Gimnaziul Racovăț.

 Vă amintim că 12 echipe de specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și al USMF „Nicolae Testemițanu” vor merge în școli pentru a aprecia dezvoltarea fizică a copiilor.  În cadrul studiului, se evaluează indicele de masă corporală (IMC) și circumferința taliei a copiilor, iar datele obținute sunt comparate cu standardele internaționale pentru a determina gradul de obezitate al acestora. De asemenea, se vor colecta și informații referitoare la obiceiurile alimentare ale copiilor, precum frecvența consumului de alimente bogate în grăsimi și zaharuri.

Articolul precedentMucenici moldovenești de post
Articolul următorVizita spicherului la Soroca, în a noua zi de Mărțișor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.