Elena Sochircă: “Să candidez la funcția de primar m-au încurajat consătenii și … nepoțica”

0
1025

Doamna Elena Sochircă recent a fost aleasă în funcția de primar al satului Dubna… Este născută în acest sat, a absolvit Universitatea de Stat din Chișinău și aproape 40 de ani a lucrat la școala din localitate, în calitate de profesoară. După reorganizarea gimnaziului, a activat în funcția de coordonatoare în SRL „Visagromag”. Este căsătorită, are două fiice, doi gineri și trei nepoți. Consideră că niciuna dintre femei nu s-au născut puternice. Experiența, obstacolele, căzăturile, insuccesele, reușitele… — toate ajută prin diferite modalități, mai mult sau mai puțin ușoare/grele, să devii un model pentru celelalte femei, dar și pentru un sat întreg. Nu în zadar se spune că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie şi mai puternică. Or, femeile, de-a lungul istoriei, au reușit să demonstreze că, pe lângă grație și farmec, sunt niște luptătoare inteligente.

   Stimată doamna Sochircă, cum v-ați decis să candidați la funcția de primar al satului Dubna?

  • Anul trecut, câțiva săteni mi-au sugerat de a candida la funcția de primar, pentru ce le mulțumesc mult și pe această cale. Deși atunci mi s-a părut ceva neobișnuit, cu atât mai mult că trebuia să fiu contracandidata unui om cu suflet mare, care a făcut multe lucruri frumoase pentru satul meu, mult regretatul Valeriu Prutean, Dumnezeu să-l ierte. Foarte mult m-a încurajat nepoțica Irina, elevă în clasa a IX-a a liceului “C. Stere” Soroca, care mereu îmi spunea că anume eu voi putea face lucruri frumoase. Mai apoi au venit și alte idei de la niște prieteni de familie. După lungi dezbateri în sânul familiei, pentru că soțul nu prea era de acord, știind foarte bine ce înseamnă munca unui primar, pentru că el însuși a fost primul președinte al Sovietului sătesc Dubna, pe atunci, m-am decis.
  • Apropo, ce emoții ați trăit atunci când ați obținut victoria?
  • Am avut niște emoții de nedescris, dar sunt convinsă că au avut emoții și acei care m-au susținut și m-au votat. Până la urmă, mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și nu-mi rămâne decât să le îndreptățesc așteptările.
  • Sunteți la început de cale și aș vrea să le spuneți cititorilor noștri și, în primul rând, consătenilor Dumneavoastră, ce planuri de perspectivă aveți pentru viitorul satului natal?
  • La drept vorbind, perspectivele pentru viitorul acestui sat sunt mari. Aș dori să continui niște lucruri începute de fostul primar Valeriu Pruteanu, și anume — finisarea iluminării stradale, mai apoi crearea unei echipe de voluntari pentru a ajuta persoanele social vulnerabile, susținerea și atragerea tinerilor în diferite proiecte. De altfel, suntem la început de cale referitor la proiectul de instalare a tomberoanelor în sat. Voi lupta pentru proiectul ce ține de aprovizionarea localității cu apă potabilă… Cel mai important totuși este să fiu oricând alături de sătenii mei și la bine, și la greu și dacă cineva încearcă să spună că “Dubna este un sat în beznă”, eu aș zice împreună cu toți cei care cunosc bine satul contrariul — că Dubna a fost, este și va fi un sat frumos și curat, cu oameni harnici și gospodari, cu medici, profesori, vânzători, agricultori de neîntrecut.

− Vă mulțumim. Vă dorim mari succese și realizări frumoase!

− Vă mulțumesc și eu.

…O femeie puternică înseamnă mai mult decât crezi. O femeie puternică este mai mult decât o femeie sigură pe ea, care stă dreaptă în fața oricui și nu acceptă să facă compromisuri. O femeie puternică este, în interior, o femeie împlinită, liniștită, fericită, care știe să dăruiască iubire și care face bine oricui îi cere ajutorul. Așa aș caracteriza-o pe doamna Elena Sochircă, primarul satului Dubna.

Consemnare

Cristina PLITOC


Articolul precedentConsiliul raional Soroca a anunțat concurs de ocupare a funcției vacante de șef al IMSP CS Soroca Nouă
Articolul următorÎMSP CS Vădeni angajează șef …
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.