EFA surclasează echipa din Țarigrad, FC Visoca pierde la Bălți, iar FC Inter suferă a șasea (!!!) înfrângere

0
302

Campionatul Republicii Moldova la fotbal. Liga a 2-a.Seria Nord

   Etapa ordinară din Campionatul Republicii Moldova la fotbal ne-a adus și câteva surprize, dar acestea nu au nimic comun cu cele trei echipe sorocene, care ne reprezintă în această competiție. Or, rezultatele înregistrate de soroceni pot fi considerate „în corespundere cu ostilitățile din teren”. EFA a câștigat la scor meciul de pe teren propriu, cu FC Țarigrad, FC Visoca a avut o misiunea prea grea în „capitala Nordului”, iar sorocenii de la FC Inter mai rămân încă în căutarea primului punct – nu se alta, dar nu prea țin minte ca după șase etape echipa-fanion a raionului (cel puțin astfel o mai consideră unii microbiști) să ocupe ultimul loc în clasament.

În etapa de sâmbătă, satisfacția a venit de la formația EFA, care nu a dat nici o șansă formației din Țarigrad, răzbunând astfel, eșecul sorocenilor de la FC Inter în confruntarea cu țarigrădenii. La învingători golurile au fost marcate de Vasile Pașa (minutele 13, 53,88), Andrei Stratan (27), Leonid Podlesnov (38), Vadim Zalenschii (45+1).  De altfel, bucură pofta de joc a celor de la EFA și, dacă o ține tot așa, echipa din nordul raionului poate visa chiar și la promovare. În această ordine de idei nu știu care sunt planurile celor de la conducerea formației, dar șanse există, ținând cont și de celelalte competitoare…Pe de altă parte,  mai multă lume se aștepta că FC Inter va face măcar un egal în confruntarea cu „grănicerii”, dar planurile de acasă nu au corespuns cu cele din teren – ba mai mult, gazdele au scăpat ieftin, fiindcă dacă glodenenii mai marcau de 2-3 ori nimeni nu avea motiv să se supere. Soarta meciului a fost decis devreme, în minutul 8, când echipa oaspete a marcat prin Mihai Pâslari, printr-o lovitură din afara careului, cu largul concurs al apărării și portarului… Apropo, după un început bune de campionat se aștepta ca fotbaliștii de la FC Visoca să facă o figură frumoasă la Bălți, dar și-a spus cuvântul experiența echipei gazde. Pentru visoceni a marcat același Ion Pavlov.

Din celelalte rezultate ale etapei prezintă interes rezultatele înregistrate la Pepeni, Edineț și Ocnița. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC PEPENI-CF BARSA: 2-1; FC INTER-FC GRĂNICERUL: 0-1; FC OLIMPIA-FC VISOCA: 3-1; EFA- FC ȚARIGRAD: 6-1; FC EDINEȚ-CF RÂȘCANI: 2-3; LOCOMOTIVA-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-1.

După șase etape clasamentul se prezintă astfel:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAJ PUNCTE
 VULTURII CUTEZĂTORI 6 5 1 0 12-3 16
 EFA VISOCA 6 4 1 1 11-3 13
 FC GRĂNICERUL 6 4 0 2 10-4 12
 FC OLIMPIA 6 3 1 2 18-13 10
 FC VISOCA 6 3 1 2 12-13 10
 CF LOCOMOTIVA 6 2 3 1 14-7 9
 CF BARSA 6 3 0 3 16-10 9
 CF EDINEȚ 6 2 2 2 9-11 8
 CF RÂȘCANI 6 2 0 4 9-17 6
10   FC ȚARIGRAD 6 2 0 4 4-14 6
11   FC PEPENI 6 1 1 4 4-10 4
12   FC INTER 6 0 0 6 4-18 0

 

Etapa ordinară va avea loc sâmbătă, 23 septembrie. La Visoca se vor întâlni cele două echipe din localitate, iar FC Inter are meci greu cu CF Barsa. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Țarigrad-FC Edineț, CF Râșcani-Locomotiva, FC Grănicerul-FC Olimpia și Vulturii Cutezători- FC Pepeni. (Dan AOLEI)


Articolul precedentAutoritățile raionale din Soroca au reacționat și au coborât drapelele de stat
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Asortare autumnală
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.