Deepfake cu folosirea imaginii Maiei Sandu și a unei bănci comerciale

0
135

Într-un filmuleț distribuit pe mai multe pagini de Facebook, președinta Maia Sandu i-ar îndemna pe cetățeni, în limba rusă, să câștige 30.000 de lei lunar printr-o investiție într-o nouă platformă creată în colaborare cu o bancă comercială. Videoul se termină cu chemarea la acțiune: „Pentru a primi dividende de la noul program guvernamental, înregistrați-vă acum. Apăsați pe butonul de sub video”.

ANUNȚUL ESTE FALS. Filmulețul este un deepfake creat cu ajutorul inteligenței artificiale, unde vocea și imaginea persoanei sunt foarte similare cu cele ale persoanei reale. Cu toate acestea, se poate observa mișcarea nefirească a gurii, precum și unele elemente vizuale sau auditive mai puțin realiste. Autorii falsului și-au dorit astfel să inducă în eroare utilizatorii Facebook. Șefa statului nu a venit niciodată cu un astfel de anunț.

Articolul precedentCurs valutar 30 noiembrie 2023: euro costă 19 lei și 59 de bani, iar dolarul american 17 lei și 84 de bani
Articolul următorRealitatea din sistemul medical pentru tinerii specialiști// „Corupție, nănășism, ierarhie, burnout veșnic, nepăsare, hărțuire”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.