Ecaterina Antoci: „Datorită copiilor mei, confecționez cărți educative”

0
1696

Ecaterina Antoci, a finisat facultatatea de Sociologie și Asistență socială și a lucrat ca Inginer în Departamentul Resure Umane într-o companie de cablaje auto. Când era mică, croșeta diferite hăinuțe pentru păpuși pentru toate sezoanele. Acum, fiind și ea mămică a doi copilași drăguți, a hotărât să utilizeze timpul liber cu folos.

Copiii, au ajutat-o să se descopere pe sine. Acum, Ecaterina se mândrește că confecționează cărți cu activități educative. Acest hobby mai întâi a fost de folos pentru copiii săi, ca mai apoi să devină afacere. Grădinițile, solicită tot mai multe povești pe degețele și mănuși, care sunt confecționate cu multă dragoste de către Ecaterina Antonci.

„Mereu am admirat tot ceea ce este făcut manual. De fiecare dată când vedeam ceva „wow” – nu îmi venea să cred că este făcut de mâinile unei persoane. În familia noastră, pe când eram copil, bunica și mama croșetau pe timp de iarnă. Eu, aveam o altă ocupație, făceam hăinuțe pentru păpuși. Cred că aveam pachete întregi cu diferite haine, aveam cele mai la modă Barbie. Crescând, am lăsat păpușile și hăinuțele, căci aveam alte treburi, griji, studii, job, familie”, ne spune Ecaterina.
Totul a reînviat atunci când femeia a fost în concediul de îngrijire a primului copilaș. Având mult timp liber, dar fiind ca persoană foarte activă și independentă, nu a putut să stea fără o ocupație. A dorit să încerce ceva nou, mai neobișnuit. A găsit pe internet ceva ce a captivat-o mult, și a început a învăța pas cu pas.
„Prima lucrare a fost un decor personalizat pentru băiețelul meu. Doream să îl bucur și să-i ofer primul cadou creat de mine. Lucrarea, nu a fost nici pe departe o operă. Totuși, eram mândră de mine și de rezultatul final. Mă bucura faptul că băiețelul meu va avea un decor creat de mama lui. Aveam mari emoții, soțul a rămas surprins și ceilalți membri ai familiei la fel. Ei au fost cei care m-au susținut și m-au îndrumat ca să nu mă opresc la acel start”, a mai adăugat Ecaterina.
Au urmat multe lucrări, multe decorațiuni personalizate, pernuțe, carusele pentru pătuț, rame și încă multe alte chestii interesante. Ecaterina, văzând că piciul crește, a confecționat prima cărțulie educativă cu activități din fetru (hârtie specială). După care, acest tip de cărțulii, au devenit foarte solicitate fiind o metodă foarte bună de a învăța și descoperi tot ceea ce ne înconjoară.
„Lucrările care îmi iau cel mai mult timp sunt cărțile. Foarte mult depinde de tematica cărții și de numărul paginilor. Crearea unei cărți poate dura între 3-5 zile. Dacă e ceva nou, am nevoie de mai mult timp, pentru a confecționa șabloane noi și a gândi aranjarea paginilor. Mai nou, fac și povești pe degețele și mănuși, în mare parte sunt solicitate pentru grădinițe. Sunt o metodă mai ușoară si explicită de a reda o poveste”, ne-a mai povestit Ecaterina.
A depus mult suflet în toate lucrările sale. Are o pagina pe Facebook și Instagram pe care o menține la maxim. A ales un nume destul de interesant, motivul fiind perioada când a devenit mămică.
„Pentru mine pagina de Facebook și Instagram a devenit activitatea mea zilnică. Acolo, sunt persoanele care mă apreciază și mă susțin sincer. Sunt enorm de recunoscătoare următorilor mei, pentru ei dedic fiecare lucrare”, a mai adăugat femeia.
Fiind în al doilea concediu de îngrijire a copilului, are o nouă pasiune pentru fotografie. La fel, își dorește mult să confecționeze brăduți de Craciun din fetru (hârtie specială), cu jucării detașabile și alte decorațiuni de Crăciun.

Articolul precedentSoția tânărului de 29 de ani, care a avut de suferit într-un accident din România, solicită ajutorul nostru
Articolul următorÎntr-o singură tranșă vor fi achitați 120.000 și 96.000 de lei lucrătorilor medicali, după șase luni de activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.