Duminică va fi inaugurată expoziția de fotografii „Cetatea Sorocii de atunci și acum”

0
291

Duminică, 12 iulie, la ora 10:00, zi în care municipiul Soroca aniversează 521 ani de la prima atestare documentară, în incinta Cetății Soroca va fi inaugurată expoziția de fotografii „Cetatea Sorocii de atunci și acum”. Colecția conține 50 de fotografii în care a fost surprins procesul de schimbare a fortăreței medievale în timpul restaurării în cadrul proiectului „Bijuterii medievale: cetățile Hotin, Soroca, Suceava” finanțat de Uniunea Europeană.

 
Expoziția a fost realizată cu susținerea financiară a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în colaborare cu Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca. Aceasta este constituită din fotografii care surprind cetatea până la restaurare, perioada cercetării arheologice și restaurării (octombrie 2012 – mai 2015) și deja fortăreața restaurată. Autorul fotografiilor este Vadim Șterbate.
 
Expoziția face parte din cadrul activităților dedicate Zilei Europei în Republica Moldova. Vizitatorii sunt îndemnați să respecte metodele de protecție, distanța socială față de alți vizitatori, să poarte măști de protecție și mănuși sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.