Drumul Crucii, în ajunul sărbătorii Maicii Domnului “Cu trei mâini”

0
1056

Astăzi, în preajma Catedralei Episcopale “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca, s-au adunat sute de creştini. De aici a început  procesiunea Drumul Crucii. Creștinii și slujitorii bisericii din municipiu și alte localități ale raionului parcurg un itinerar de cca 20 km în jurul orașului Soroca, timp în care se roagă pentru sănătate, bunăstare și credință.

În ajunul praznicului Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini”, peste 200 de enoriași parcurg Drumul Crucii în jurul municipiului Soroca. După care, seara la ora 17:00, împreună cu clerul pelerinei însoțitorii sfintei icoane, va fi săvârșită slujba privegherii pentru sărbătoarea Maicii Domnului “Cu trei mâini”.

„Am așteptat foarte mult acest eveniment, să fim alături de Domnul prin faptele noastre. Pentru un creștin este foarte important astfel de eveniment. Suntem nevoiți să parcurgem această distanță, fiindcă cum Domnul Isus Hristos, o mers la răstignire, așa mergem și noi pe Drumul Crucii. Important este să fim cu gândul la rugăciuni, către Domnului Nostru Isus Hristos, Maica Domnului, către Sfinți și să ne bucurăm de toate ce ne oferă Domnul. Când parcurgem un astfel de drum, se încarcă sufletul de bunătate, credință și dragoste față de Dumnezeu”, spune enoriașa Andoni Elena, care participă la procesiune.

O altă participantă, Liubovi Sugailo, menționează: “Am aflat despre acest eveniment, de la Preotul Andrei de la biserica „Petru și Pavel”. Este forte bine să parcurgem acest Drum al Crucii, pentru credință, sănătate, bunăstare. Toți trebuie să fim mai blânzi, să ne rugăm Bunului Dumnezeu. Cu cât dragostea față de Domnul va fi mai mare, cu atât va fi și credința mai curată și adevărată”.

Porniți de la Catedrala Episcopală “Adormirea Maicii Domnului”, creștinii parcurg următorul traseu:  biserica Sf. “Marelui Mucenic Dimitrie”, apoi se vor deplasa pe centura oraşului Soroca (str. Cosăuțului) spre Lumânarea Recunoştinţei, de unde vor coborî pe scări și se vor îndrepta înapoi la Catedrală (str. Independenții) unde va avea loc o slujbă.

Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirusa) este una din cele mai vechi și mai cinstite icoane ale Născătoarei de Dumnezeu. Este sărbătorită la 25 iulie, iar cu acest prilej, mâine, va fi oficiată o liturghie praznicală în Cetatea Soroca.

Doina Purici, studentă la FJȘC USM, stagiară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.