Două puncte din nouă posibile – atât au putut să „culeagă” echipele sorocene, în prima etapă de primăvară

0
139

  Etapă oarecum ștearsă pentru echipele sorocene, care au început meciurile de primăvară, în campionatul Republicii Moldova, Liga a 2-a, cu două egaluri și o înfrângere.  Cele două puncte au fost câștigate de FC Inter și EFA.

Pe stadionul municipal din Soroca, gazdele, FC Inter, au avut un adversar foarte bătăios, la propriu și la figurat (dacă ținem cont de jocul fără comprimis al bălțenilor de la FC Olimpia și, în primul rând, spectacolul unui actor rău intenționat, prezentat de antrenorul oaspeților), dar și lipsă totală de noroc (drept confirmare fiind bara și transversala care au făcut ca sorocenii să piardă două puncte foarte prețioase). De altfel, soarta meciului putea fi  decisă, în opinia mea, în ultimul minut al primei reprize, cănd, la scorul de 1-0 pentru gazde, căpitanul sorocenilor, Mihai Ursu, a salvat un gol ca și făcut (este drept că, cu costul unei traume, dar, bravo căpitanului!, care a dus meciul până la sfârșit) or, câteva secunde mai târziu mijlocașul sorocenilor Igor Balan a marcat un gol frumos și a trimis gazdele, la cabine, în avantaj. Cu părere de rău, când părea că sorocenii sunt deja cu sacii în căruță, a urmat o nouă gafă a portarului de la FC Inter, iar bălțenii au marcat și s-au bucurat de parcă câștigase Cupa Campionilor …

Cele două echipe din Visoca au luat un singur punct din șase, dar scorurile înregistrate nu par dezastruoase. Cei de la EFA au câștigat un punct pe stadionul „Lia Manoliu” din satul Izvoare, teren care va găzdui meciurile formației din Visoca, stadionul căreia este în renovare. După ce Vulturii Cutezători au deschis scorul, cei de la EFA au egalat și acest rezultat mai degrabă ne dă speranțe decât ne face să ne punem cenușă pe creștet – dacă ținem cont, bineînțeles, de schimbările calitative care au intervenit la echipa din Sângerei. La rându-i, FC Visoca a pierdut în deplasarea de la Țerigrad, dar golul marcat de elevii lui Vasile Zăbrian înseamnă ceva.

Din celelate rezultate din etapa a XVII -a merită atenție scorul înregistrat la Sangerei, unde „feroviarii” au câștigat la limită, dar și vitoria la limită a fotbaliștilor de la Edineț, în fața echipei de pe ultimul loc. Iată rezultatele complete a etapei: EFA-VULTURII CUTEZĂTORI: 1-1; FC INTER-FC OLIMPIA: 2-2; FC SÂNGEREI-CF LOCOMOTIVA: 0-1; FC EDINEȚ-CF RÂȘCANI: 1-0; ISCRA-FC GRĂNICERUL: 4-0; FC ȚARIGRAD-FC VISOCA: 3-1.

Chuar dacă au pierdut două puncte, sorocenii de la FC Inter au urcat pe locul doi, iar echipele din Visoca sunt vecine de clasament.

În etapa viitoare, FC Inter nu are meci, iar pe stadionul din Soroca, FC Visoca va primi replica liderului. Formația EFA joacă la Bălți, cu FC Olimpia, și are posibilitatea de a-i răzbuna pe soroceni. În celelalte meciuri se întâlnesc FC Grănicerul-FC Edineț, CF Râșcani-FC Sângerei, CF Locomotiva-FC Pepeni, Vulturii Cutezători-FC Țarigrad. (Dan AOLEI)

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDispărut fără urmă. Un bărbat de 74 de ani, căutat de poliție, după ce a plecat dintr-un spital
Articolul următorParticipă și tu la Ora Planetei! Stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30 și demonstrează că ai grijă de mediul nostru natural
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.