Două eleve au descoperit un asteroid

0
68
SURSA: descopera.ro

Două adolescente din India au descoperit un asteroid care va ajunge la un moment dat în apropiere de Terra. Elevele au făcut descoperirea analizând imagini de la un telescop al Universității din Hawaii.

În prezent, asteroidul se află în apropiere de Marte, iar orbita sa o va traversa pe cea a Pământului în aproximativ un milion de ani, a anunțat SPACE India, un institut privat unde cele două fete de 14 ani fac pregătire.

„Aștept cu nerăbdare când vom avea șansa să numim asteroidul”, a spus Vaidehi Vekariya, care își dorește să devină astronaut, potrivit Reuters.

Numit în prezent HLV2514, asteroidul poate fi botezat oficial numai după ce NASA îi confirmă orbita, a declarat o purtătoare de cuvânt a SPACE India.

Radhika Lakhani, cealaltă elevă care a contribuit la descoperirea asteroidului, a afirmat că studiază din greu. „Nici măcar nu am un televizor acasă, astfel mă pot concentra la studiile mele”, a mărturisit tânăra.

Asteroizii și cometele, potențiale amenințări pentru Terra
Asteroizii și cometele reprezintă o potențială amenințare pentru Pământ, iar oamenii de știință descoperă în fiecare an mii de astfel de obiecte cosmice. În 2013, un asteroid mai greu decât Turnul Eiffel a explodat deasupra Rusiei centrale, rănind peste 1.000 de persoane prin unda sa de șoc.

Cele două fete, care provin din orașul Surat din vestul Indiei, au descoperit obiectul ca parte a unei campanii de căutare a asteroizilor, derulată de SPACE India împreună cu International Astronomical Search Collaboration (IASC), un grup de oameni de știință afiliați NASA. Directorul IASC, J. Patrick Miller, a confirmat descoperirea asteroidului.

Descoperirea a fost făcută în iunie, fetele folosind un software specializat pentru a analiza imaginile surprinse de telescopul Pan-STARRS din Hawaii.

SPACE India este printre puținele inițiative private de educație spațială din India, o țară cunoscută pentru folosirea tehnologiei spațiale ieftine care a stimulat misiuni pe Lună și Marte.

SURSA: descopera.ro

Articolul precedentValeriu Bordian: „Covid-19 nu s-a dus nicăieri, este mai periculos decât când în Soroca era carantină”
Articolul următorTop 10 recorduri din lume care nu au fost niciodată doborâte
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.