Două biblioteci sunt comasate și una lichidată la Soroca

0
666

La ședința consiliului municipal din 5 decembrie, consilierii au adoptat o decizie prin care două biblioteci din Soroca vor fi comasate, iar una lichidată, din cauza că au puțini cititori.

Potrivit proiectului de decizie, vor fi comasate filialele nr. 1 și nr. 2, rămânând activă filiala nr. 2. Totodată, va fi lichidată filiala nr. 3, aflată în preajma Stației de Medicină Urgentă.

“Mai multe filiale au fost reparate, modernizate, afară de filialele nr. 1 și nr. 3, unde nu avem contract de arendă pentru încăpere și nu pot fi făcute investiții în reparație și tehnică de calcul. Am decis să le comasă. La bibliotecă avem două locuri libere, astfel vom angaja persoanele celor două biblioteci și personalul nu va avea de suferit”, a argumentat directoarea bibliotecii municipale „Mihai Sadoveanu” Eugenia Railean, potrivit cărei cele două filial comasate aveau câte 300 și 600 beneficiari.

Elena Bodnarenco, consilieră PCRM, a propus amânarea acestei decizii, având în vedere că bugetul municipiului este mai mare cu patru milioane lei, transferate recent din bugetul de stat. Propunere însă nu a găsit susținere.

Șase consilieri s-au abținut de la vot: consilierii BE ACUM DA și PAS, PCRM, și PDM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.