Doi tineri muzicieni din Drochia, au cucerit prima ediție a Festivalului-Concurs Internațional „Barbu Lăutaru'”

0
641

Recent, în municipiul Bălți, a fost organizat pentru prima dată un Festivalul – Concurs Internațional ,,Barbu Lăutaru” ediția I. La acest eveniment, mulți tineri talentați au concurat pentru a-și demonstra virtuozitatea în arta muzicii populare instrumentale. Printre ei, s-au regăsit și doi muzicieni drochieni, Radu Cucereavii (a obținut premiul III) și Iulian Borș (a obținut premiul I). Tinerii, au adus onoruri raionului lor.

Juriul de experți, compus din nume sonore ale scenei muzicale naționale, printre care Nicolae Botgros, Ion Dascăl, Oleg Volontir, Sidor Rusu, Serghei Boboc și Constantin Bahrin din România, a confirmat calibrul excepțional al prestațiilor celor doi tineri.

Doamna Cristina Țurcanu, reprezentantă a Direcției Cultură Drochia, a transmis sincere felicitări și aprecieri celor doi tineri artiști pentru contribuția lor remarcabilă la promovarea muzicii populare instrumentale și pentru reprezentarea de succes a raionului Drochia la nivel internațional. Acest succes nu doar adaugă strălucire palmaresului lor, dar consolidează și mai mult statutul orașului ca un centru cultural în plină expansiune.

„Acest triumf nu ar fi fost posibil fără eforturile organizatorilor, cu mențiune specială pentru domnul Mihai Verhovețchi, dirijorul Orchestrei „Barbu Lăutaru” din Bălți, și prieten al Direcției Cultură Drochia. Mulțumim tuturor celor care au fost implicați în acest prestigios festival, care contribuie la consolidarea și promovarea bogatei moșteniri muzicale a Drochiei”, a menționat Cristina Țurcanu.

sursa: Direcția Cultură Drochia


Articolul precedentMedicul care face naveta Chișinău-Soroca: Mi-aș dori o compensație
Articolul următorSe așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Ghindești, Lunga, Japca și alte localități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.