Din iulie începe reparaţia drumului Şolcani-Arioneşti

0
49

Din luna iulie începe reparaţia tronsonului de drum Şolcani-Arioneşti, care va costa 17,9 milioane de euro.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a avut la 15 iunie prima întrevedere cu reprezentanţii companiei italiene care se va ocupa de reabilitarea traseelor R34 – Hâncești – Leova – Cantermir și R9 Soroca – Arionești.

Compania italiană a fost angajată în urma unui concurs public să repare 114 km de drum. Costul contractului este de aproximativ 71 de milioane de euro. Banii au fost oferiți de Banca Europeană Reconstrucții și Dezvoltare, sub formă de împrumut.

“Principalele obiective sunt reabilitarea sistemului rutier existent, demolarea și construcția podețelor. Construcția sistemelor de drenare și realocare a utilităților existente. Pentru a atinge parametrii necesari se vor aplica secțiuni de recilcare la rece și secțiuni de reconstrucții în funcție de starea drumului existent”, a declarat în cadrul întrevederii, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Drumul R9 Soroca-Arionești are o distanță de 31 de kilometri. Conform contractului, lucrările urmează să fie finisate în doi ani de la mobilizarea lucrătorilor pe șantier.

Doina Alexei


Articolul precedent127 ani de la moartea lui Eminescu
Articolul următorPloaia a transformat Soroca într-o mică Veneţie (FOTO/VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.