Din 1 octombrie, salariile personalului din instituțiile medico-sanitare vor fi majorate

0
236

În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicat Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022. Astfel, începând cu data de 1 octombrie 2022, va fi majorat salariul personalului din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, , precum și de majorarea fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice.

Legea modificată prevede venituri în sumă de 12,559 miliarde de lei, cu 186 milioane de lei mai mult față de planul aprobat. Volumul cheltuielilor a fost majorat cu 215 milioane de lei și va constitui 12,833 miliarde de lei.  Fondurile AOAM vor avea un deficit de 274 milioane de lei, cu 29 milioane de lei mai mult față de planul aprobat. Deficitul va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentLa Soroca este marcată Ziua profesională a lucrătorului din sfera protecției sociale / LIVE VIDEO
Articolul următorPrețuri preferențiale la gaze pentru raionul Orhei? Moscova crede lacrimilor celor trei deputați?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.