Diaspora sorocenilor: Ecoul unei sărbători a femeilor marcată de ai noștri în Italia / VIDEO

0
808

Ziua Internațională a Femeilor a fost sărbătorită și de conaționalii noștri din diasporă. Unii au petrecut în familie, dar sunt și din cei care au organizat o sărbătoare în toată legea, așa cum făceau acasă. De exemplu s-a auzit și la Soroca că la Perugia s-a sărbătorit frumos.

“Sărbătoarea s-a petrecut la Perugia și a fost organizată de Asociația “Donne del Est a Perugia” (Femeile din Est la Perugia), ne spune Amalia Volnițchi, originară din satul Bădiceni, raionul Soroca. Au participat toți doritorii, adică toate conaționalele noastre, multe badante, care au vrut să-și petreacă o zi liberă împreună cu prietenele și cu un cântec pentru mamele noastre.

Associativa a dat în dar la toate câte un mărtișor, iar Aurelia Vita, o fată de treabă din Drochia, a copt câte o prăjitură la fiecare, cu numele său în formă de 8 și a făcut o mare surpriză la toti”.

Femeile au cântat, au dansat și s-au bucurat de această zi frumoasă, chiar și acolo, la mii de kilometri de casa de acasă.

VEZI ȘI:

Mesaje din diasporă: Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-n țara ta…

Diaspora sorocenilor: Iată cum au sărbătorit ai noștri printre ai lor / VIDEO și GALERIE FOTO

 


Articolul precedentSondaj: Care este părerea ta că nu mai funcționeaza debarcaderele?
Articolul următor„Mărțișor 2024″ de excepție la Drochia
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.