Dezlegare la pește, „legare” la carne, lactate și ouă

0
96

  Începând de astăzi, creștinii ortodocși de stil vechi au intrat în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cunoscut în popor ca Postul Sâmpetrului.

Timp de câteva săptămâni aceștia nu vor consuma carne, ouă și lactate, iar în zilele de sâmbătă și duminică vor avea dezlegare la pește.

Pe de altă parte, conform tradițiilor, gospodarii curăţă în această perioadă fântânile și stropesc frunzarii, puși pe la porți de Duminica Mare.  Postul marchează miezul verii agrare și perioada secerișului. Acesta nu are o durată fixă, deoarece depinde de data în care a fost sărbătorit Paștele.

Articolul precedentVizita mareșalului italian Pietro Badoglio la Soroca
Articolul următorDe astăzi poți merge la restaurantul sau barul preferat: Ce reguli trebuie respectate și ce spun proprietarii restaurantelor din Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.