Despre păstratul sarmalelor: De la A la Z

0
127

Cum pot fi păstrate sarmalele, în frigider sau în congelator? Acesta este întrebarea la care foarte multe gospodine caută răspunsul. Dar cât timp rezistă acest preparat culinar și când nu mai poate fi pus pe masă.

Sarmalele se numără printre mâncărurile tradiționale românești gătite la toate sărbătorile de peste an și nu numai. Acest preparat culinar delicios și cu carne tocată din belșug nu lipsește nici de la nunți sau botezuri, scrie fanatik.ro

Carnea împăturită în foi de varză sau de viță se va devora imediat, dar ce faci atunci când ai pregătit o oală foarte mare? Ei bine, trebuie să știi că mâncarea se poate păstra la frigider pentru o perioadă de 5-6 zile, maxim o săptămână.

După această perioadă riscul de a face toxiinfecție alimentară este foarte mare. De asemenea, gospodinele obișnuiesc să congeleze acest preparat culinar, timpul de păstrare fiind de această dată mai mare.

Mai exact, saramelele pot fi ținute la rece pentru maxim 10 luni atunci când sunt deja gătite. În cazul în care nu sunt fierte timpul scade considerabil și păstrarea nu poate depăși 3-4 luni pentru că varza se va rupe când mâncarea va fi pe foc.

Sarmalele sunt preparate culinare care trebuie puse la frigider  imediat ce s-au răcit, mai ales pe perioada verii când temperaturile ridicate pot strica foarte repede mâncarea și riscul de intoxicație alimentară este mai mare.

Cea mai bună soluție pentru a păstra produsul la frigider este ca acesta să se pună într-o caserolă. În felul acesta aerul nu va intra absolut deloc.

În situația în care sarmalele crude au stat în congelator este indicat să fie dezghețate la frigider, nicidecum la temperatura camerei pentru că se vor strica mult mai repede.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentIlie Leahu din Volovița și soroceanul Alexandru Cebotari – cei mai buni producători de vin
Articolul următorDe ce să bei zeamă de varză murată pentru o săptămână. Ce recomandă doctorii de sărbători
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.