Deputatul Ion Babici, către bugetari: dacă sunteți impuși, forțați, amenințați să participați la proteste, vă încurajez să depuneți o plângere la IP Soroca.

0
915
foto: https://www.facebook.com/batrincea.vlad
 Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Ion Babici, a adresat un mesaj  liderilor socialiști din raionul Soroca: utilizarea funcției de conducere pentru a forța participarea la proteste a subalternilor – nu este deloc legal…
   Pe pagina sa de Facebook, deputatul scrie că, „…am primit în drum spre casă deja mai multe plângeri, care vor fi documentate în modul cel mai serios”. Printre persoanele, care s-au adresat domnului deputat Babici, au fost angajați ai Instituției preșcolare nr.13 și ai întreprinderii „Apă-Canal Soroca”.
 
  Contactată de noi, directoarea Instituției preșcolare nr.13, Asea Cojuhari ne-a declarat următoarele: „Eu, în postura de conducătoare a instituției, nu am fost impusă, forțată sau amenințată să particip la vreun miting. La rândul meu, nu am cerut cuiva să meargă la miting. Dacă cineva s-a plâns, este bine să știm cine anume”.
 
  Directorul-tehnic de la „Apă-Canal Soroca”, Igor Focșa, ne-a spus că „…la întreprinderea noastră nimeni nu se ocupă cu politica, fiindcă așa este corect. În rest, în orele libere și în zilele de odihnă fiecare procedează cum dorește. Pe nimeni n-am forțat să meargă duminică la miting, dar dacă cineva a fost este dreptul lui s-o facă, fără amenințare și fără intimidare”.
 
   La fel, deputatul Ion Babici a avut a avut un apel și către angajații instituțiilor bugetare: „Stimați angajați ai instituțiilor preșcolare din municipiu, inclusiv ai altor entități aflate în subordinea Primăriei Soroca! În cazul în care sunteți impuși, forțați, amenințați să participați fără consimțământul dumneavoastră la proteste, vă încurajez să depuneți o plângere la Inspectoratul de Poliție din Soroca. Aceste năravuri trebuie curmate din temelie, iar pentru aceasta trebuie să fiți mai curajoși. După „inteligența” organizatorilor putem constata și modul de organizare a protestelor. Așa înțeleg unii democrația, prin initimidare, „culioace” și propaganda ce promovează „русский мир”.
 
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCea mai mare companie IT din RM îți face oferta: Cinci motive să te alături echipei Endava din Bălți
Articolul următorCampionatul Mondial de fotbal din Qatar: De la A la Z
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.