Degringolada sorocenilor continuă: FC Visoca a dat de pământ cu FC Inter, cu un scor de tenis/hochei

0
560

Cel mai așteptat meci din etapa a 5-a a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, pentru microbiștii soroceni, a fost cel disputat la Visoca, unde FC din localitate a primit replica echipei FC Inter, formație care anul trecut a ocupat un loc pe podium, iar anul acesta s-a instalat (in)comod în fotoliul de outsider „autoritar” al seriei. Or, acest meci trebuia să dea răspuns la întrebarea: începutul anevoios de campionat a fost un accident sau înfrângerile pe linie reflectă întocmai starea de lucruri la echipa antrenată de Marin Rusu? Este drept că cuvântul „antrenată” este mai degrabă o constatare care nu are nimic cu realitățile, fiindcă nu poate fi vorba de antrenamente, dar de o simplă „adunătură” de fotbaliști în ziua meciului…

Această stare de lucruri s-a concretizat prin cele șase înfrângeri consecutive (cinci în campionat și una în meciul de Cupă) și printr-un golaveraj (ne)demn de o echipă de hochei, mai degrabă. Nu de alta, dar FC Inter din nou a pierdut cu un scor fluviu, lucru care nu mai este de mirare. Pe de altă parte, FC Visoca a demonstrat că este o echipă matură și că în acest an poate să ocupe un loc în fruntea clasamentului. Soarta meciului a fost decisă în primele 45 de minute, când golgheterul visocenilor, Ion Pavlov, a marcat în minutele 16 și 24. În repriza secundă, gazdele au mai marcat alte patru goluri – prin același Ion Pavlov (52 și 77), Cornel Păvălachi (67) și Loredan Buga (82), sorocenii replicând prin Andrei Ceban (47) și Igor Balan (58).

O victorie așteptată, dar după evoluția scorului, nu atât de ușoară, a obținut și cealaltă echipă din Visoca, EFA, care și-a adjudecat cele trei puncte în deplasarea de la Râșcani. După primele 45 de minute scorul era egal și doar în repriza a doua visocenii au înclinat balanța în folosul lor. Pentru EFA au marcat Alexandru Cristioglo (47) și Roman Leșco (80). Dacă ținem cont de componența echipei și stabilitatea pe toate planurile, locul secund este unul pe merit și există toate premisele ca și la sfârșitul competiției această echipă să-și adjudece unul din completele de medalii, poate chiar și cele de aur.

De altfel, această etapă a furnizat și câteva surprize de proporții. În primul rând, au suferit o înfrângere usturătoare fotbaliștii din Ungheni – chiar dacă este vorba despre o altă Barsa decât cea din Spania, oricum nici FC Grănicerul nu este Real Madrid. În al doilea rând, la fel ca și sorocenii, fotbaliștii de la FC Pepeni au făcut-o, din nou, de cacao, pierzând categoric la Ocnița, în confruntarea cu „feroviarii” din localitate… Iată și toate rezultatele tehnice ale etapei: CF LOCOMOTIVA-FC PEPENI: 4-0; VULTURII CUTEZĂTORI-FC EDINEȚ: 3-0; CF RÂȘCANI-EFA: 0-2; FC ȚARIGRAD-FC OLIMPIA: 1-4; FC VISOCA-FC INTER: 6-2; FC GRĂNICERUL-CF BARSA: 4-1.

Aruncând o privire la clasament îți dai seama că echipele din Visoca au motiv să-l pună în ramă, iar sorocenii nu au decât să-și aducă aminte, cu nostalgie, unde erau anul trecut și unde au coborât în acest an fotbalistic:

Etapa a 6-a se va desfășura sâmbătă, 16 septembrie, cu începere de la ora 16:00. Cel mai interesant și echilibrat se anunță meciul de la Ocnița, unde Locomotiva va primi replica liderului. EFA are meci ușor acasă, cu FC Țarigrad, FC Visoca joacă la Bălți, cu FC Olimpia, iar sorocenii primesc replica „grănicerilor” din Glodeni. FC Pepeni are o misiune grea în confruntarea de acasă, cu CF Barsa, iar la Edineț gazdele pare că nu vor avea probleme cu echipa din Râșcani. (Dan AOLEI)

FOTO: Liderul echipei FC Inter, Igor Balan, la pământ, cum la pământ este toată echipa. 


Articolul precedentCuriozități (II): Pentru prima dată în istoria planetei, numărul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani îl depășește pe cel al copiilor cu vârstă sub 5 ani.
Articolul următorAstăzi, ARF Soroca debutează în Cupa RM la fotbal amator și primește replica ARF Dondușeni
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.