De mâine, 3 iunie, vor fi reluate examenele pentru obținerea permisului de conducător auto

0
2096

     Examenele vor fi susținute, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție de la infecția COVID-19, în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, SOROCA, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni.

Informația detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteți accesa pe web pagina a instituției www.asp.gov.md. Reamintim, că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto. Stop corupției la examenele pentru permisele de conducere Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care sunt efectuate începând cu data de 01.06.2020,în limita locurilor disponibile. De menționată că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020).

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special: purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;  respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;  instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor; monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);  aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor după fiecare proces/tură de examinare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.