De la Nistru pân’ la mare (VIDEO)

0
141

Astăzi la Volovița a avut loc o activitate patriotică cu moto-ul “Un pas mic spre Marea Unire”.  Evenimentul a fost organizat de Gimnaziul “Alexandru Lupașcu” din comună în cadrul Acordului de Parteneriat cu Școala Gimnazială ”Gala Galaction”  din Mangalia (România).

Activitatea a constat din două părți, prima fiind o lecție de istorie a neamului, unde eleva Daniela Nitrean, istoricul Nicolae Bulat, profesoara Ana Bejan, preotul Florentin Doboșeriu, profesoara Sabina Topor, elevul Alexandru Leontoe și jurnalistul Victor Cobăsneanu au povestit istoria românilor, de la daci la situația din prezent a românilor de pe cele două maluri ale Prutului. A doua parte a întrunirii a fost una de suflet, cu poezii, cântece și scenete care au evocat crâmpeie din istoria națională.

Și oaspeții de peste Prut au venit cu “lecția de acasă” pregătită.

La final cei prezenți s-au încins în “Hora Unirii”.

Citiți mai multe detalii vinerea viitoare în ziarul “Observatorul de Nord”.

Acest articol rezultă din implementarea proiectului „Educaţie mediatică pentru democraţie”, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”. Proiectul îşi propune să promoveze jurnalismul cetăţenesc prin implicarea comunităților din raionul Soroca.

Articolul precedent(VIDEO) Șapte consilieri raionali au semnat pentru Unire
Articolul următorMETEO: Vremea în următoarele zile
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.