De la 1 octombrie vom plăti mai mult pentru gaze – circa 30 de lei pentru un metru cub

0
140

  În urma solicitării MoldovaGaz, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat o nouă scumpire a gazelor naturale.

    Astfel, începând cu data de 1 octombrie, prețul unui metru cub de gaze va fi de circa 30 de lei, în urma solicitării emise de Moldovagaz. Conform informației oficiale, la determinarea prețului la gazele naturale furnizate de titularul de licență s-a ținut cont de următorii parametri: majorarea prețului mediu anual de procurare a gazelor naturale de la 899 $/1.000 m3 la 927 $/1.000 m3 (cu +3,1%). De notat că prețul mediu de procurare a gazelor naturale pentru trimestrul IV, prognozat în baza prevederilor contractuale la circa 1.165 $/1.000 m3, este cu 28,7% mai mare decât prețul mediu anual reflectat în prețurile reglementate în vigoare; evoluția cursului de schimb mediu anual al monedei naționale față de dolarul SUA prognozat pentru anul 2022, estimat la nivel de 19,32 lei/USD față de cursul de schimb mediu anual de 18,58 lei/USD inclus în prețul în vigoare (cu +4%)”, se arată într-un comunicat.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentMoldovenii care au muncit în Spania vor primi pensii
Articolul următorTemperatura medie anuală la Soroca este de 9,6°C, știți cu cât crește în fiecare an?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.