Dansatorii din Drochia au cucerit podiumul în Bologna

0
135

Clubul de dans sportiv „Imperia” din orașul Drochia a obținut noi succese la un concurs internațional desfășurat în Italia. În perioada 14-17 martie, cinci perechi de dansatori cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au participat alături de reprezentanți din alte țări precum SUA, Bulgaria, Estonia, Belgia, Spania, Japonia, Danemarca, Germania, San Marino și România, la campionatul „The WORLD Syllabus Championships” organizat de Dancesport Heritage în Bologna.

Clubul de dans sportiv „Imperia” este activ din 2013 și până în prezent, fiind condus de Daniela Zaporojan împreună cu fratele său, Iulian Zaporojan.

„Suntem o familie mare în care creștem campioni. De la campionatul „The WORLD Syllabus Championships” ne-am întors acasă cu multe emoții pozitive pe care suntem gata să le folosim și pentru alte concursuri. Din cele cinci perechi de dansatori vreau să vă spun că două perechi s-au clasat în semifinale, iar altele trei în marea finală ocupând 4 locuri de locul 1: Răzvan Tomasevici-Teodora Spînu la categoria Juvenali 2 B Open standard și Latino, Nicolae Popa-Nicoleta Burdeniuc la juniori 1 B Open standard Latino, și un loc de 4 pentru Bogdan Stîna-Ilinca Grigorița la categoria Juvenali 1 B Open standard. Am avut emoții și chiar am plâns atunci când la festivitatea de premiere a răsunat imnul Republicii Moldova, la fel și părinții lor care i-au însoțit la competiție. De ce spun asta? Pentru că au muncit foarte mult pentru a obține acest rezultat”, ne-a relatat Daniela Zaporojan, conducător artistic al clubului de dans sportiv „Imperia”.

Cu regularitate echipele de la clubul „Imperia” din Drochia, participă la competițiile naționale. Anul 2023 fiind unul dintre cel mai bun și roditor cât pentru conducători atât cât și pentru participanți. Au participat la multe competiții internaționale de la care s-au întors cu trofee, diplome, energie și premii.

„La Drochia am organizat 4 competiții naționale de dans sportiv la care au participat atât copii din țara cât si de peste hotare. Susținătorul meu numărul 1 in toate este fratele Iulian care antrenează aceste perechi si care intervine cu sfaturi ori de câte ori este nevoie. În echipa noastră, avem și tineri antrenori precum Ilaria Pîntea și Carolina Oleinic care organizează în satul Chetrosu și Miciurin dansuri pentru copii. Suntem o familie mare care promovăm valori frumoase, iubim copiii și ne bucurăm nespus de mult pentru succesele lor. Aceste concursuri oferă copiilor posibilitate de a călători, de a vedea locuri frumoase și de a-și face prieteni noi. Tot ceea ce se face la Imperia e cu multă dragoste și dedicație, la noi contează ca fiecare copil sa se simtă iubit și apreciat”, ne-a mai spus Daniela Zaporojan, conducător artistic al clubului de dans sportiv „Imperia”.


Articolul precedentElevii soroceni au venit cu șapte premii de la concursul regional ,,Mărgăritar Sonor”/VIDEO
Articolul următor10 întrebări și răspunsuri importante despre recensământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.