Dacă pentru tine „Limba noastră–i o comoară”, participă la Concursul anunțat de MECC

0
195

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC)a lansat concursul republican pentru elevi „Limba noastră – i o comoară”, ediția a IV-a. Scopul concursului este cultivarea responsabilității tinerei generații pentru comunicarea corectă şi promovarea modelului vorbitorului cult în limbă română.

 La Concurs pot participa elevii claselor I – XII din toate instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și ciclul II din țară. Concursul se desfășoară pe niveluri de vârstă și de pregătire: Nivelul I – clasele I – a IV-a;  Nivelul II – clasele a V-a – a IX-a;  Nivelul III – clasele a X-a – a XII-a.

   Dosarul pentru concurs trebuie să includă: formularul de înscriere la Concursul republican  „Limba noastră-i o comoară”, ediția a IV-a; materialul video în format digital de maxim 3 minute în care participanții vor ține cont de: promovarea diversității lingvistice și a dialogului intercultural; conștientizarea importanței utilizării și păstrării limbii materne; dezvoltarea competenței de comunicare în limba română și limba maternă; cunoașterea valorilor culturale și a propriei identități; încurajarea interacțiunii dintre diferite popoare; dezvoltarea creativității și spiritului civic la elevi; demonstrarea competențelor civice, morale și interpersonale ale elevilor.

  Filmulețele pot fi realizate cu suportul unui cadru didactic – mentor sau împreună cu părinții elevilor participanți.

 Participanții prezintă electronic materialele pentru participare la adresa electronică limbanoastra2020@gmail.com”, până la data de 30 octombrie, ora 17:00.

Pentru fondul de premiere Ministerul Educației, Culturii și cercetării a alocat: Premiul Mare –  1 premiu în valoare de 4 000 lei; Premiul I – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 3 000 lei; Premiul II – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 2 000 lei;  Premiul III – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate,  a câte 1000 lei;  Mențiuni – 2 mențiuni a câte 500 lei.

 Valoarea premiilor pentru profesorul – mentor este: Premiul Mare –  1 premiu în valoare de 4 000 lei; Premiul I – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 3 000 lei; Premiul II – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 2 000 lei;  Premiul III – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 1000 lei.

 


Articolul precedentSâmbătă și duminică vremea se va mai răci
Articolul următorÎn loc de reparație, noi promisiuni și “speranțe” de la Ion Chicu pentru drumul Şolcani-Arioneşti
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.