Dacă mergi în Ucraina și nu vei purta masca de protecție, pregătește 170 – 255 grivne pentru amendă

0
108

Recent, pe data de 19 noiembrie, în Ucraina a intrat în vigoare o lege privind sancţionarea cu amendă de la 170 la 255 de hrivne în cazul persoanelor care nu poartă mască de protecţie în spaţii publice şi în mijloacele de transport în comun.

Conform noilor prevederi, sunt amendate persoanele care nu poartă masca de protecţie sau în cazul în care masca este purtată în mod incorect (masca trebuie să acopere complet faţa, gura şi nasul). La prima încălcare a legii, cetăţeanul este amendat cu 170 de hrivne (5,6 EUR), iar a doua oară va fi sancţionat cu o amendă de 255 de hrivne (7,5 EUR).  Amenda trebuie să fie achitată pe loc, pentru că legea nu prevede necesitatea trimiterii procesului verbal în instanță înainte de a aplica sancţiunea, așa cum era înainte. Noua lege mai prevede că persoana sancţionată poate plăti amenda inclusiv cu un card bancar sau cu telefonul. Amenzile pentru nepurtarea măştii de protecţie pot fi aplicate de către poliţişti, reprezentanţi ai autorităţilor sanitare, ai Serviciului Epidemiologic de Stat, precum și de către autoritățile locale. Potrivit legii, amenda poate fi contestată în instanță în termen de 10 zile.

 


Articolul precedentIarna se lasă așteptată. Săptămâna viitoare vom avea + în termomtere ziua și până la – 4 noapte
Articolul următorFC Visoca mai pierde un meci, dar își păstreză locul în clasament
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.