Dacă la Chișinău au fost deconectate de la rețea, pentru poluare, două întreprinderi, de ce acest lucru nu se face și la Soroca?

0
87

  Recent toată lumea a aflat,  dintr-o știre emisă de Moldpress, că, pentru deversarea apelor industriale în canalizarea publică, SA „Apă-Canal Chișinău” a deconectat două întreprinderi de la rețea. Și nu doar a aflat, dar, cu siguranță!, a aplaudat o astfel de decizie.

Ba mai mult, primăria municipiului Chișinău a anunțat că responsabilii de la SA „Apă-Canal Chișinău” au remis alte prescripții la adresa agenților economici privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. În cazul neconformării, alte întreprinderi producătoare de ape uzate vor fi deconectate de la rețeaua de apă și canalizare. De asemenea, primăria a cerut SA „Apă-Canal Chișinău” să inspecteze rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic al agenților economici, cu actualizarea cărții tehnice, și semnarea contractelor noi, după caz.

Întreprinderilor producătoare de ape uzate li se va cere prezentarea de soluții tehnice pentru montarea propriilor stații de epurare sau de preepurare. Potrivit municipalității, în iulie 2021, întreprinderile care produc ape uzate vor trebui să aibă propriile stații de epurare.

De aici, o concluzie și un răspuns la întrebarea din titlu. Concluzia: construcția Stației de epurare la Soroca ține de domeniul fantasticului, fiindcă nu avem noi bani pentru a rezolva o problemă de talie republicană. Răspunsul: nimeni nu poate fi deconectat de la rețea, fiindcă…trebuie să fim deconectați cu toții!


Articolul precedentIncredibil, dar adevărat: automobile la prețul…bicicletei pentru copii
Articolul următorDirectorul OMS ne „liniștește”: să ne pregătim de o nouă pandemie…
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.